25 Април 2024четвъртък12:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Съдът на ЕС тълкува дали плащането на сградна инсталация е законно

/ брой: 229

автор:Дума

visibility 30

Съдът на Европейския съюз (СЕС) ще тълкува дали е допустимо начисляването на "такса сградна инсталация", когато отделните потребители са се отказали от централното отопление. Съдът ще даде задължително тълкуване и относно това дали е допустимо плащането на топлинната енергия за сградна инсталация да се разпределя пропорционално на отопляемия обем на имотите по проект, без оглед на реално отдаденото количество топлинна енергия в обекта. Тълкуванията на СЕС са по повод запитване на българските съдилища за това как да се прилага правото на ЕС в български условия при доставката на централно отопление на потребители.
От своя страна самото запитване е по повод дело на сдружението с нестопанска цел "Сдружение за правна помощ на потребителите", според което се наблюдава пробив в наложената практика българският съд да тълкува разпоредбите на правото на Европейския съюз. Сдружението от дълго време работи в посока за подобряване на прозрачността в отношенията между търговци и потребители в енергийния сектор и за налагане на европейската регламентация за защита на потребителите в България.
Сдружението е предявило и спечелило на три инстанции колективен иск срещу общите условия на ЕВН "Електроснабдяване", както и е предявило два колективни иска в Окръжен съд Пловдив и в Софийски градски съд срещу нелоялната практика на ЕВН "България Топлофикация" и "Топлофикация" София да начисляват сметки за непоискана доставка на топлинна енергия.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ