19 Април 2024петък03:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Асад:

Разчитаме на помощта на Русия

Владимир Путин проведе в Сочи среща със сирийския президент Асад

/ брой: 229

автор:Дума

visibility 18

Президентите на Русия и Сирия Владимир Путин и Башар Асад обсъдиха в понеделник въпроси, свързани с политическото урегулиране на Сирия, както и с подготовката на предстоящия Конгрес на сирийския национален диалог. Кремъл обяви, че посещението на сирийския президент Башар Асад е било с цел да се потвърди, че той е съгласен с мирните инициативи на Москва, Иран и Турция, информира АП. Събеседването между двамата се състоя в рамките на работната визита на Асад в Сочи, а стенограмата от срещата беше публикувана по-късно на сайта на Кремъл.
Откривайки разговора, президентът на Руската федерация поздрави сирийския си колега "за резултатите, които Сирия се опитва да постигне в борбата срещу терористичните групи". И макар и да отбеляза, че "абсолютната победа над тероризма все още е много далечна", изрази мнение, че военната операция в Сирия е много близко към своя край. Поради тази причина Путин изрази желанието си да се обсъдят основните принципи на политическия процес, поддържан от Конгреса на сирийския национален диалог. Пред Асад той заяви също така, че иска да чуе оценката му за текущото състояние на страната му и перспективите за нейното развитие, включително и визията му за политическите промени след края на военния конфликт.
"Най-важният въпрос, разбира се, е въпросът за мирното политическо урегулиране след разгрома на терористите и дългосрочното уреждане на ситуацията в Сирия", изтъкна руският държавен глава.
Путин припомни още, че на 22 ноември ще се срещне с президентите на Турция и Иран Реджеп Ердоган и Хасан Роухани.
"Освен тях вие знаете, че ние работим активно и с други страни - САЩ, Ирак, Египет, Саудитска Арабия, Йордания, и поддържаме с тези свои партньори постоянен контакт", каза той, предлагайки индиректно помощта си на Сирия.
От своя страна Башар Асад подчерта постигнатия успех "както на бойното поле, така и на политическото" и изтъкна приноса на Русия в постигането на благоприятните за страната му резултати. Той благодари на Путин от името на сирийците, "че (руснаците) са им помогнали да отстояват териториалната цялост и независимостта на страната си".
"На този етап, особено след като постигнахме победи срещу терористите, разбира се, ние се интересуваме от насърчаването на политическия процес", каза Асад и добави, че в тази връзка се надява да получи подкрепата от Русия, за да може да попречи на каквато и да било външна намеса в политическите процеси на Сирия.
"Приветстваме обаче и всички, които наистина са заинтересовани от политическо споразумение, ние сме готови да проведем диалог с тях", увери сирийският президент.
Руският президент Владимир Путин заяви, че ще разговаря със своя американски колега Доналд Тръмп, след като проведе среща със сирийския държавен глава Башар Асад в Сочи.
"На основата на нашата среща днес ще проведа консултации с лидерите на страните, за които споменах. Вече има планиран разговор с емира на Катар, а утре (сряда - бел. ред.) с президента на САЩ Доналд Тръмп", каза Путин по време на срещата си с Асад, цитиран от сайта на Кремъл.


 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ