25 Април 2024четвъртък18:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Великобритания съгласна да плати повече за "Брекзит"

/ брой: 229

автор:Дума

visibility 344

Британски министри постигнаха съгласие да предложат повече пари на Брюксел като част от преговорите за "Брекзит", но само като част от окончателно споразумение за напускане на ЕС. Това разкриха източници, цитирани от АФП.
Ръководещите кампанията за "Брекзит", включително и външният министър Борис Джонсън, са се съгласили да увеличат парите за уреждане на финансовите въпроси с ЕС с цел двете преговарящи страни да пристъпят към преговори за бъдещите търговски отношения, пише вестник "Дейли телеграф".
Правителствен източник потвърди пред АФП, че министри от кабинета са провели среща в понеделник вечерта, на която са се съгласили да предложат повече пари на базата, че ще бъде част от окончателно споразумение, но източникът подчерта, че не са обсъждани конкретни цифри.
Запазваме позицията си, че нищо не е договорено, докато всичко не бъде съгласувано на преговорите с ЕС. Великобритания и ЕС заедно трябва да пристъпят напред, каза източник от "Даунинг стрийт".
Източник заяви пред "Дейли телеграф", че всяко предложение ще бъде определено по време на преговорите. Според разпространявана информация Великобритания ще продължи да плаща към настоящата бюджетна рамка около две години след "Брекзит". Става въпрос за около 20 милиарда евро.
Британски медии предполагат, че правителството може да удвои предложението си до 40 милиарда евро, въпреки че ЕС иска Лондон да плати около 60 милиарда евро.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ