19 Април 2024петък10:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Баскетболистите без Везенков

Звездата мотае селекционера Любомир Минчев за мачовете с Финландия и Исландия

/ брой: 229

автор:Дума

visibility 16

Александър Везенков може и да не участва в ключовите световни квалификации на България с Финландия и Исландия. Голямата звезда на родния баскетбол не пристигна за лагера на националите в Ботевград, който започна в понеделник. Селекционерът Любомир Минчев също не казва каква е причината тежкото крило на Барселона да не пристига у нас. Везенков получил разрешение от каталунския клуб, че може да участва в квалификациите, ако сам реши за това.
"Не мога да кажа със сигурност за Везенков. Говорил съм лично с треньора на Барселона Сито Алонсо и с него, но не мога да разкрия подробности. Съперниците имат същите проблеми със съставите си, както и ние. В последните 10-15 години Финландия доста дръпна в развитието си. Най-важното ще е добрата атмосфера, себераздаването и желанието. Смятам, че имаме шансове, зависи как ще изиграем мачовете си. Системата на квалификации е доста различна. За мен е неудобно, както за всеки треньор. Ще се борим до последно", обяви Минчев. Първият мач на България в световните квалификации е в петък срещу Финландия от 19.00 ч. в "Арена Ботевград". В понеделник тимът ни гостува на Исландия, а в групата е още и Чехия.
"Настроението е доста добро, приповдигнато. Всички са щастливи, че са тук отново. Надявам се да продължим в същия дух, както през лятото - с победи. Има липсващи играчи. Може би Везенков няма да бъде тук. Дий Бост също го няма. Но тези, които сме тук, ще работим колкото е необходимо, за да постигнем нужните победи", обяви капитанът Чавдар Костов.
Везенков силно се очакваше да се включи в националния отбор заради положението му в Барселона. Той пропусна последните 7 мача на "блаугранас", без да е контузен и без да се намира в слаба форма. Възможно е българинът да е получил "шефска контузия", защото договорът му е за 3+1 г., като третата изтича през лятото. Така е твърде вероятно 206-сантиметровото крило да избере да се присъедини към тима от НБА Бруклин Нетс, който го избра в драфта през лятото. При това положение "каталунците" може и да не успеят да го убедят да остане и така да получат трансферна сума за него и затова са го изключили от плановете си за този сезон.
Групата: Божидар Аврамов, Станимир Маринов, Асен Великов, Чавдар Костов, Мартин Маринов, Павлин Иванов, Павел Маринов, Александър Янев, Александър Везенков, Димитър Димитров, Станислав Ваклинов, Николай Вангелов.



Чавдар Костов (вляво) и Асен Великов показват фланелката на националния отбор, с която ще играят в световните квалификации
Снимка БГНЕС

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 534

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 470

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 598

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 494

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ