29 Март 2024петък04:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Kурумбашев:

Премиерът се изяви като лектор, обходи Балканите и Европа с думи

/ брой: 228

автор:Дума

visibility 10

Бойко Борисов се изяви като лектор в УНСС с тема "България, Балканите, Европа и светът". По повод следизборната ситуация в Германия той призна, че "в много държави излъчването на правителство вече става проблем или трябва да се избира между по-малки злини".
Премиерът смята, че споразумението за мигрантите между ЕС и Турция работи добре и е най-правилното нещо, за да се държи миграционният натиск извън ЕС. "ЕС не трябва да се гради вътре с огради, а да се загради отвън с всички възможности, които имаме. Турция е най-големият съсед на Европа, огромна държава, с най-голямата армия в Европа, която е добре тренирана и въоръжена. Европейските лидери трябва да си дадат ясна сметка, че мирът и преговорите са най-доброто средство", смята той. Премиерът добави, че е много лесно да се изказваш против Ердоган, но от това не се печели нищо. "На неговата воля стоят 3 млн. бежанци там. Не трябва да се подаваме на емоция, а да търсим прагматични решения", добави той.
Шенген изцяло щял да бъде преработен, "защото има държави, които просто нямат място". Свободното движение е хубаво нещо, но безконтролното движение не е това, което Европа е очаквала, разсъждава лидерът на ГЕРБ. Той добави, че трябва да има европейска перспектива за Балканите, защото иначе "джихадисти ще се явят повече, повече емисари и тогава е най-лесно за мафията да цъфти". Борисов призова да се гледа към раздяла между ЕС и Великобритания без споразумение, т.е. без да се иска Лондон да плати за излизането си от съюза, защото Великобритания била важен съюзник.
Борисов посъветва студент от Тетевен да се кандидатира за кмет, ако иска да оправя проблеми. До съвета се стигна, след като младежът констатира, че в България властва статукво, което не може да бъде помръднато. Младежът разкритикува Борисов, че мерки за магистрала "Хемус" е имало, чак след като е загинала жена в тунела "Витиня".
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ