29 Март 2024петък02:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Властта подкрепя втори лифт в Банско

Ако се помотаме още малко, на този концесионер може да му мине меракът, заяви Валери Симеонов

/ брой: 228

автор:Дума

visibility 583

Вeче е напълно ясно, че властта подкрепя изграждането втори лифт в Банско. Управляващите са готови да дадат зелена светлина за изграждането на втори кабинков лифт срещу двойно по-високи концесионни такси. Това стана ясно вчера след среща в МС на вицепремиера Валери Симеонов и екоминистъра Нено Димов с еколози. Тя е по предложение на кмета на община Банско Георги Икономов за завършване на процедурата по изменение на действащия План за управление на Национален парк "Пирин". На срещата е било обсъдено и изготвянето на проект за даване на съгласие за сключване на допълнително споразумение за изменение и допълнение на концесионния договор за "Ски зона с център гр. Банско".
Инвестиционното решение за ново ски съоръжение щяло да мине оценка за въздействие върху околната среда, обществено обсъждане, а в парка няма да се разрешава строителство на хотели, съобщиха Симеонов и Димов. Според Валери Симеонов притесненията на еколозите били оборени. Екоорганизациите били притеснени, че изсичането на гора може да предизвика наводнение при валежи. Притесненията им не са екологични, а свързани с демографията, безработицата и цената на имотите в региона. Иначе всички страни искат бързо решаване на проблема с втория лифт на Банско, обясни вицепремиерът. "Това са прекалено дълго отлагани решения на проблемите. Ако се помотаме още малко, на този концесионер може да му мине меракът за нов лифт", заяви Симеонов.
Нено Димов съобщи, че в най-скоро време ще започне процедурата по съгласуване и внасяне за одобрение в Министерския съвет на промяната на концесионния договор с "Юлен". Симеонов каза, че се очакват двойни приходи от концесията. С построяването на втория лифт ще се облекчи възможността да стигат по-бързо, в момента се чака по два-три часа, каза Симеонов. Хората идват от цяла Европа, а не могат да карат ски. Няма как да се увеличи работното време на лифта или капацитетът му, според вицепремиера. Не може да се увеличи работното време, ако беше казарма, щяхме да решим за нула време въпроса - строй се, преброй се, първа група от 6 часа, втора - от 10, третата - от 12, обясни още Валери Симеонов.


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ