29 Март 2024петък12:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гербаджийските поправки - демагогия

/ брой: 227

автор:Дума

visibility 1367

Като правен нонсенс и демагогия бяха заклеймени от социалистите предложенията на ГЕРБ за промени в Конституцията. Тези, които се готвят да престъпят Конституцията, вече са готови да ни поканят за съучастници, заподозряха партийците. Всички бяха категорични, че подобен правен абсурд трябва да бъде разобличен. Председателят на правния съвет на НС на БСП Янаки Стоилов определи искането на ГЕРБ като абсурд и спектакъл. Некомпетентно, повърхностно и противоправно е предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, смята и Румен Овчаров.
Михаил Миков отбеляза, че е важно срещу подобна демагогия БСП да се противопостави с ясни аргументи. Според него, ако има съмнения за конкретни сделки, те могат и сега да се проверят. Ако трябва това имущество да се отнеме и да се одържави като придобито по престъпен начин, даде вариант той. Миков се усъмни, че след 20 г. ще може да бъде доказана реална престъпна дейност по приватизационните сделки. Той припомни, че по света няма давност предимно за престъпления срещу мира и човечеството, както е и в нашата конституция. Изключенията са малко и приватизацията не е сред тях.
Весела Лечева също заподозря, че аргументите на БСП за борбата с корупцията са накарали ГЕРБ да вдигнат на дневен ред темата за приватизацията. Трябва да защитим законовия и правовия ред в държавата, а не всеки да си бута Конституцията когато и както си иска, категорична бе тя. Да се направи пълна оценка, включително от Агенцията по приватизацията, настоя Петър Мутафчиев. По думите му с поправката ГЕРБ признават, че не целят да си върнат предприятията, а само да накажат някои политици. "Когато нещо е откраднато от държавата, нека го върнем. Няма нужда от промени в Конституцията за това. Политическата отговорност е лесна, но да видим как да си върнем откраднатите предприятия, ще имат ли ГЕРБ кураж за това", попита бившият транспортен министър. Румен Гечев поиска БСП да посочи какъв ще е икономическият ефект от предлаганите промени - нулев. Той припомни, че всички предприятия отдавна са препродадени. По думите му подобен ход ще застраши чуждестранните инвестиции у нас, тъй като зад много от приватизираните предприятия вече стоят други държави.
В залата се чуха въпроси какво би накарало прокуратура и следствие да се задвижат по въпроси, които са отлежавали години наред, а наказани няма. Стефан Данаилов призова за повече яснота при обясняването на проблемите около предлагания законопроект. Долу ръцете от Конституцията, включи се и Георги Гергов, който подчерта, че по казуси като този всички в партията стоят зад Корнелия Нинова.
Евродепутатът Георги Пирински подчерта, че всички в НС и партията са категорични за необходимостта от разкриване на пороците и последиците от приватизационния процес. Онова, което се предлага като подход за изясняване на тези въпроси, не просто е негодно, а е груба подмяна на истинския процес за изясняване, смята той за проекта на ГЕРБ. Пирински припомни, че БСП стои зад големи изследвания за корупцията по време на приватизацията, както и зад "Бяла книга" по темата. В програмата на БСП пък има ясна оценка за прехода и на сделките по раздържавяването.



Спорът дали Нинова трябва да подпише искането на ГЕРБ бе емоционален

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ