25 Април 2024четвъртък11:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шарени мераци

/ брой: 227

автор:Деси Велева

visibility 108

Столичната община няма да миряса, докато не оцвети в синьо и зелено целия град. Вече са факт поредните мераци за разширяването на платеното почасово пакриране в някои части на цели три района на София. "Възраждане", "Красно село" и "Оборище" ще направят т.нар. обществени обсъждания до месец, но е добре известно, че мнението на хората няма да бъде взето предвид, каквото и да стане на местните срещи. Практиката показва, че стигне ли се дотам районната администрация да извади картите с цветните си предложения, значи договорките на високо ниво са приключили, решението е взето, а участието на обществото е само формално. Добре помним, че това се случи и с предложенията за разширяване на платеното паркиране в "Лозенец" и "Средец", което влезе в сила преди няма и два месеца. 
Всъщност, така прокламираното обещание за "въвеждане на ред", с което от общината рекламират нуждата от увеличаване на платените паркоместа, за много хора си остава просто пълнене на хазната и черната дупка, наречена "Център за градска мобилност". Живеещите в района на "услугата" пък я определят като незаконен данък. Недоверието у хората няма да изчезне и срещу новопредлаганите зони ще има все по-широк отпор. Стои си и съмнението как се харчат спечелените от паркоместата пари. Докато не започнат да се появяват общински паркинги, а тротоарите и улиците не спрат да се разпадат, дори и след ремонт, обществото няма да скрива скептицизма си за нуждата от увеличаването на цветните петна из София. Това е и същинският проблем на синята и зелената зона. Всеки столичанин иска ред, но иска и да знае какво ще получи срещу таксата за паркомясто. Засега е само в очакване на реципрочност от страна на общината. Когато управниците от ул. "Московска" 33 адекватно отговорят на очакванията на хората, тогава думите протест и недоволство няма да вървят успоредно с шарените зони.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 99

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 92

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ