20 Април 2024събота19:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо срещу Гофен и на финала в Лондон

Българинът завършва 2017 г. като №3 в света

/ брой: 227

автор:Дума

visibility 56

Григор Димитров игра късно снощи на финала на финалния Мастърс в Лондон, в който участваха най-добрите 8 тенисисти през годината. Гришо достигна спора за трофея след знаменателен обрат срещу Джак Сок (САЩ, №8) с 4:6, 6:0, 6:3 за 2 часа.
Във финала в "О2 Арена" отново съперник му беше Давид Гофен (Бел, №7), когото срази във втория си мач в турнира с 6:0, 6:2. Белгиецът обаче хвърли 2 бомби в Лондон, след като в ранния полуфинал в събота обърна феноменалния Роджър Федерер (Швейц, №2) с 2:6, 6:3, 6:4 за 105 минути, а в първия си мач пречупи и №1 в света Рафаел Надал (Исп). Гофен е едва шестият тенисист в историята, надиграл двете тенис величия в един турнир.
Димитров пък постигна втори успех срещу първата ракета на САЩ, от когото бе губил 3 пъти.
С 4-те поредни победи в Лондон и независимо от резултата в повторния сблъсък с Гофен българинът ще завърши годината на рекордното 3-о място в света след великите Рафаел Надал (Исп) и Федерер.
Димитров достигна пети финал в най-успешната година в кариерата си. Той спечели титлите в Бризбейн през януари, в София през февруари (след успех над Гофен) и на "Мастърс"-а в Синсинати през август, където заслужи 1000 т. и отстъпи в Стокхолм преди месец на Хуан Мартин дел Потро (Арж, №11).
В Лондон преди повторния двубой с Гофен Гришо си осигури 1000 т. - по 200 за 3-те победи и 400 т. за достигането на финала. Спечелването на купата пък осигурява на шампиона още 500 т. 
Гофен също достига за първи път на финал на заключителния "Мастърс", а Димитров е първият дебютант, който ще спори за трофея от 2007 г., когато Давид Ферер (Исп) загуби срещу Федерер.
„Целта ми беше да завърша годината в топ 10, а сега съм трети. Невероятна, прекрасна награда за труда, който положих. Прекрасен момент не само за мен, но и за целия ми отбор. Това ни дава една добра платформа за следващата година. Щастлив съм, че успях да се справя с напрежението. Имах трудни моменти, трябваше да спасявам точки за пробив, но в крайна сметка преодолях трудностите. Смятам, че такива мачове ти дават много, а аз определено си взех поука. Гофен натрупа увереност през последната седмица. Той победи Надал и Федерер, но аз няма да се фокусирам върху неговата увереност. Концентрирам се върху собственото си представяне. Разбира се, мачът няма да е същият. И двамата нямаме какво да губим, защото това е различен етап и двамата за първи път сме на финал. Предишният мач е в миналото, но ми се иска да натисна копчето за повторение. Познавам добре играта му и съм сигурен, че ще опита нещо различно, ще бъде по-агресивен и ще рискува повече. Изключително ми беше трудно да играя срещу този форхенд на Джак, пък и краят на първия сет не тръгна добре за мен. Не играх най-добрия си тенис, но пък исках с цялата си душа да спечеля. Трябваше да намеря начин да променя нещо в третия сет, да стигна до пробив и го направих. Накрая се опитах да запазя бистра главата си, да не си вкарвам някакви лоши мисли. Много е трудно в такъв момент. Всички, които играят тенис, го знаят. Благодарности на всички по трибуните, благодаря ви, надявам се, че пак ще сте тук. Отново ще играя срещу Гофен, няма какво да се мисли, това е последният мач за сезона", каза Григор след двубоя със Сок.



Григор Димитров благодари на публиката за подкрепата по време на полуфинала с Джак Сок, когото победи с 4:6, 6:0, 6:3 на финалния "Мастърс" в Лондон
Снимка БГНЕС
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ