23 Април 2024вторник20:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Наз@ем от мреж@та

/ брой: 226

автор:Дума

visibility 345

Председателят на парламента Димитър Главчев спря микрофона на лидера на най-голямата опозиционна партия Корнелия Нинова. Опитът за цензура предизвика остра реакция от депутатите от БСП, които напуснаха зала и поискаха оставката на шефа на НС. Протестът им в сряда бе подкрепен и от колегите им от ДПС. Създалата се ситуацията и последвалите ги събития не останаха без реакция в социалните мрежи и онлайн форумите.

- Тоталитаризма се върна. От утре портрети на Борисов и Цветанов по всички държавни учреждения, служби и т.н. Повечето вече имат календри на ГЕРБ с лика на управляващата двойка, но където няма, да се доставят веднага. И който чуе или има информация, че някой е обиждал премиера или е говорил отрицателно за управлението на ГЕРБ, да предава информацията в най-близкото РПУ. Във всяко училище сутрин да се изчитат резултатите от поне 3 успеха на управлението, след резултатите на футболния отбор на премиера от Бистрица.
- Ся, дайте да се разберем! Нинова не може току-така да иска Баце да се яви в НС, щото Той е над тези неща! Кво е туй български Парламент? Той, като виден международник, е много зает да оправя международното положение, а тая Нинова ще му прекъсва мисията на живота! Всъщност, колко пъти Баце се е явявал там да отговаря на въпроси или да каже нещо по същество? Май на пръстите на едната ръка се броят! Пък и като се яви, знаем какво ще каже! Начи Станишев така, пък Орешарски онака. Нищо, че единият от десет години не е във властта, а другият беше министър-председател два петъка, през които същият този "международник" му ядеше краката по всякакъв повод. Че и вой до небесата нададе за един милиард, дето Орешарски го тегли, та да се разплаща за Неговите бакии. Щели са да го плащат и правнуците ни! А Неговите 16 ще ги плащат и правнуците на правнуците...ако остане някой в тая територия до тогава...
- Имаме парламентарна и медийна диктатура. Ако преди 1989 г, ако много знаеш те грози затвор, сега просто ти отнемат микрофона и те изгонват. Не може да се разобличава премиера- слънце. По медиите рядко се канят хора които могат да говорят свободно за проблемите в страната.Ще бъдат прекъсвани,провокирани,докато биват вкарани в "правият път"..т.е. да не нападат управляващите.Премиера не за пръв път не си мери приказките, И като го призоват в парламента да посочи НАРКОТРАФИКАНТИТЕ в парламента ,той се крие. Вчера шефа на правната комисия в парламента/от ГЕРБ/ каза ,че Премиера се позовавал на МЕДИЙНИ ПУБЛИКАЦИИ. Ами след като може да се позоваваме на медийни публикации ,защо не се коментира в пространството и в Парламента всичко което се е писало до сега за Борисов.Аз съм чел чудовищни неща изнесени в медиите за премиера ни.И то не само от родни източници. В цели доклади на външни специални служби се споменава името на Борисов замесен в какви ли не престъпления. След като написаното в медиите касае едни,то нека касае всички.
Много неподходяща личност за поста председател на НС. Първо, той е икономист, а основната функция на парламента е да кове и приема закони – работа, която изисква ЮРИСТ. Второ, поради непознаване на основните юридически правила и закони, той изпада в неудобни и нелицеприятни ситуации като последните от 2 дни – измислена квалификация „обида на депутат към премиера” и ако тя не стане – „обида към парламента”. Казано с други думи – възкресява ЗЗД във вариант ЗЗББ .Трето: много лесна раздразнителност и злопаметност. Както е тръгнало, изходът е или опозицията, или Главчев извън парламента. Иначе НС се превръща в мина, която като нищо може да взриви европредседателството на БГ. Заслужава си да се помисли по този въпрос.
- Изгонването на лидера на опозицията от НС е престъпен акт, атентат срещу демокрацията. Една от стъпките за въвеждане на гнусна мутромилиционерска диктатура.Опозицията трябва да иска оставката на Главчев. Министър председателят, който е да е той, е длъжен да застане мирно в народното събрание и да отговаря на всички въпроси.
- Нинова заговори за мутрите в политиката и я изгониха от парламента. Баш по мутренски. И за какво я отстраняват? Понеже обиждала Парламента - поискала Борисов да каже имената на наткотрафикантите /?!/ Като е казал, че има, да дойде да ги покаже кои са. Само да не се окаже и той един от тях ...
- ако бях председател на нс, щяхме да останем само трима - аз,кака пенка чистачката,и чичио киро портиера,всички щях да ги изгоня,без разлика на пол и възраст.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ