08 Май 2024сряда15:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искам думата

Под границата дупка...

Пред 13-вековна България вече зее пропаст

/ брой: 226

visibility 36

Донка Ботева,
Търговище

Под граничната ограда дупка - голяма работа, ще я запълним, ами другите дупки, ами другите ями, в които безнаказано потъват милиони, потъва безнадеждно българският дух! Едва ли има друга държава в Европа днес, за чиито граници да се водят такива вътрешни ожесточени спорове, да се развихрят такива политически страсти, без да се изключва и безцеремонната външна намеса.
Не бих искала да се връщам назад в историята, но да не забравяме, че ние почти във всички посоки граничим със себе си, с България, че в живота на стотици хиляди българи са проектирани трагично исторически събития. И този неоспорим факт налага трезвата оценка за състоянието на българската граница.
Всякакви увъртания, всякакви мултиплицирани глобалистични, неолиберални и мултикултурни интерпретации за държавни граници и държавен суверeнитет са прах в очите на българското общество.
Я си спомнете кой и защо се втурна да разгражда българската граница. Ами тоя бяс да се вадят на показ всички досиета, и то от конюнктурни сополанковци?! В никакъв случай не сравнявам доносничеството с разузнаването. А именно България разруши позорно институцията "Държавна сигурност". Защото да служиш и работиш за сигурността на своята държава се иска пипе - професионални позиции и изключително силен характер.
Та за дупката под граничната ограда - това е най-малкият проблем. В този разлюшкан от агресия свят на България е необходима абсолютно единна позиция за състоянието и опазването на българската граница!
То не бяха спорове, кавги кой да я строи, кой да я охранява. Едно време си имахме истински гранични войски, а днес? Коя държава си унищожи армията, трябва да си слабоумен, за да приемеш аргументи и разни брътвежи за модернизация на армията. И как да асимилираш факта, че имаме около 20 000 души армия (основната част посивяла), че връщането на донаборната служба било противоконституционно, че професионалната армия била по-евтина, че НАТО бил гарант на мира и ще ни пази. Днес в България има според публичните изявления около 200 000 дебеловратести охранители, а колко е с напълно сринатият рейтинг полицията?
Боже, пази България!
Не е ли парадоксално канени и неканени отвън да надзирават и да ни съветват за нашата граница (и то от всички посоки)? Само транзитна зона ли е България? И защо властващите скочиха срещу позицията на президента за уседналост? Къде по света охраняващите спят в найлонови палатки, нямат право да стрелят... И само някой да посмее да посочи уязвим участък. Видите ли, така помагал на прииждащия поток! И стига с тези смехории за секретна, за класифицирана информация, защото години наред българският народ е напълно наясно с опазването и стабилността на граничните ограждения.
Как 4 пъти скочи цената за едни и същи съоръжения? И кой бил виновният - общината, държавата? Ние, че търпим такива продажни властници!
И тоя ЕС, заченат като сдружение за стомана и въглища, се превърна като диктатор и ментор на цялостната политика на Европа (системно торпилирана и днес напълно подвластна на САЩ). И какво сколаса за толкова години? Брюксел се превърна в цитадела на бездарни и алчни политици, на самонадеяни лидери, довели най-стария континент до сеизмичния срив на неговите ценности, превърнали го в арена на ужасни терористични изстъпления! И стига са ни залъгвали с тоя Шенген, с еврозоната, защото днес Европа е люшкащ се кораб, а България - прогнила лодка на абордаж.
Нали България е периферията на ЕС, защо й се подхвърлят трохи за границата, а на Турция се даряват луди пари - да се справя и задържа бежанския поток? Нищо подобно! Тя просто си оправя проблемите вътре в нея, в Ирак и Сирия с безправните кюрди, да не говорим за нагло изявените имперски интереси на Балканите!
И ето я нашата Китайска стена - можело с малка стълба да я прескочиш, с ножица да срежеш кълбестата тел и цъфнеш на българска земя. Нищо че юнак Цецо стъпи лани на истинската Китайска стена и донесе като подарък на Бойко Конфуций. И какво ли научи премиерът от философа?
И докато другите държави - членки на европейската общност, си бранят стръвно националните интереси, нашите безгръбначни управници правят само теманета, някои от тях станаха за смях, една шепа поцелуйковци ни заложи на евроатлантическия тезгях!
И не дупка под граничната бразда, а вече зее пропаст пред 13-вековна България!

 

БДЖ вдигна цените на билетите с 20%

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 84

1 млн. българи са пътували по празниците

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 84

По-ранна жътва очакват зърнопроизводителите

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 84

Си Дзинпин е на обиколка в три европейски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 84

Путин готов на диалог, но на равни условия

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 84

Израелската армия нахлу в Рафах

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 84

Накратко

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 84

Пренавиване

автор:Валентин Георгиев

visibility 237

/ брой: 84

За наше добро

visibility 248

/ брой: 84

Натровената Европа

автор:Юри Михалков

visibility 255

/ брой: 84

БСП: Да кажем ясно и високо - алтернатива има!

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 84

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ