20 Април 2024събота02:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Международен културен форум започва в Санкт Петербург

/ брой: 225

visibility 25

Христо Събев,
Москва


Шестият международен културен форум в Санкт Петербург се открива днес (до 18 ноември). За структурата му, основната тема тази година, програмата и страните участнички разказаха на предварителна среща в ТАСС вицепремиерът на РФ Олга Голодец, министърът на културата на РФ Владимир Медински, генералният директор на Държавния Ермитаж Михаил Пиотровски, ректорът на Академията на руския балет "И. Е. Ваганова" и ръководител на секцията "Балет и танц" Николай Цискаридзе и др. Част от програмата е кръгла маса "Киното и балетът". Михаил Пиотровски обеща да предаде на сирийските представители "3D-модел на Палмира" и анонсира интелектуалния маратон "Цялата власт на музеите". Във фестивалната програма ще участват именити майстори на класическата музика като Валерий Гергиев и Денис Мацуев. За първи път на форума ще има отделна и много силна джазова програма "Jazz Across Borders". Полският театър "Народови" ще участва с пиеса по Адам Мицкевич, постановка на Еймунтас Некрошус; "Сценични митове и култура на тялото" на японеца Такеши Судзуки е авторска програма, специално подготвена за форума; Унгарският национален театър ще изнесе представление и др.
Около 50 официални делегации от Европа, Азия, Латинска Америка и Африка ще уважат форума, повечето от тях са от Русия. Организатори на събитието са правителството на Руската федерация, правителството на Санкт Петербург, с подкрепата на Благотворителния фонд "Изкуство, наука и спорт".


Oлга Голодец                                               
Владимир Медински


Михаил Пиотровски                                   Николай Цискаридзе
Снимки авторът

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ