Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Издателят на "Икономедиa" очаква запор на фирмата

Дума

15. Ноември 2017 , брой: 224   95   0Издателят на "Икономедиa" очаква запор на фирмата днес. Вчера едно от изданията й - в. "Капитал", съобщи, че негови източници в правителството и парламента са съобщили за нова  атака срещу "Икономедиа", "Капитал", "Дневник" и единия от техните издатели - Иво Прокопиев, този път чрез Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).
Според информацията през последните месеци върху КОНПИ е оказван системен натиск да започне производство спрямо Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и семейството им. А доклад по темата е включен в дневния ред на заседанието на комисията за днес. Това ще даде основание да бъде поискан запор на активи, в това число на "Икономедиа", фирмата издател на "Капитал" и "Дневник", в която Иво Прокопиев има мажоритарен дял.
"Като издатели не можем да гарантираме, че щетите от действията на комисията, които вярваме, че един ден съдът ще постанови като незаконни, ще могат да бъдат компенсирани", пишат издателите. Те добавят, че извършена вече проверка на КОНПИ и множество данъчни проверки не са установили нарушения.
 

 

 

България

  • Николай Нанков може да отнесе глоба заради необезопасяване на яз. "Бели Искър"
    23. Ноември 2017 230
    101
    0

    Регионалният министър Николай Ненков може да отнесе глоба заради бездействие при стопанисването на опасния яз. "Бели Искър". Това съобщи вчера зам.-главният прокурор Ася Петрова, след като преди това премиерът Бойко Борисов призна, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от него незабавни действия за укрепване на язовира до столицата....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"