Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

На първа страница

50% подкрепят вота на недоверие за корупцията

Дума

15. Ноември 2017 , брой: 224   230   050% от българите подкрепят вот на недоверие към управляващите за корупция, шуробаджанащина и т.н. Това сочат данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен на 7 и 8 ноември. Искането на ДПС "Обединените патриоти" да напуснат управлението се отхвърля от 58% от респондентите, а 29% го подкрепят.
 48% от българите са съгласни, че когато се появят съмнения в корупция, е добре един управленец да подаде оставка, без да се чака разследване, доказателства и т.н. Същият е процентът на тези, които искат да се изчака за доказателства при съмнение за подобно престъпление.
79% смятат, че здравеопазването у нас се движи към по-лошо в последните няколко години въпреки влагането на нови средства в системата. Дори привържениците на управляващата партия споделят това мнение, добавят от "Галъп".
Повече от 70% от определилите се за привърженици на БСП намират скорошния конгрес на БСП за успешен за Нинова и за партията.
Повече от половината анкетирани приемат, че протестите в последните седмици не са обичайни и свидетелстват за тежка ситуация. 42% пък са по-близо до мнението, че такива протести са нещо обичайно, когато се обсъжда бюджет - вероятно защото различните обществени групи ползват момента, за да постигнат по-добро финансиране в следващата бюджетна рамка.
 

 

 

България

  • Премиерът да каже кога, откъде и от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията и кои са въпросните лица, призовават социалистите
    23. Ноември 2017 230
    117
    0

    "БСП за България" настоява главният прокурор Сотир Цацаров да разпита премиера Бойко Борисов за изявленията му, че има депутати, замесени в наркотрафик и в купуване на гласове от затворници. Това обяви вчера секретарят на парламентарната група на левицата Филип Попов. Сигналът е подписан от Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев, Крум Зарков,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"