Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Оставка на Валентин Радев и Валери Симеонов, настояват социалистите

Ростислава Иванова

15. Ноември 2017 , брой: 224   98   0След разкритията за организиран трафик на мигранти в документалния филм "Граница" на депутата от левицата Елена Йончева БСП иска незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов. Това заяви вчера на пресконференция лидерът на социалистите Корнелия Нинова.
"По темата граница и филма на Елена Йончева става дума не само за национална сигурност, но и за корупция", каза Нинова. И припомни, че в това защитно съоръжение данъкоплатците и ЕС са изсипали 200 млн. лв. Тя подчерта още, че има свидетел в лицето на анонимен граничен служител, който разказва за организирани канали за трафик, които се ползват с протекция по високите етажи на властта.
"БСП ще поиска чрез българското и международното право защита на служителя от филма на Йончева като свидетел за обективно разследване и носене не на отговорност за онова, което се видя и чу във филма", посочи лидерът на социалистите. По думите й става въпрос за свидетелски показания за организиран трафик, дирижиран по високите етажи.

 

 

 

България

  • Николай Нанков може да отнесе глоба заради необезопасяване на яз. "Бели Искър"
    23. Ноември 2017 230
    101
    0

    Регионалният министър Николай Ненков може да отнесе глоба заради бездействие при стопанисването на опасния яз. "Бели Искър". Това съобщи вчера зам.-главният прокурор Ася Петрова, след като преди това премиерът Бойко Борисов призна, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от него незабавни действия за укрепване на язовира до столицата....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"