28 Март 2024четвъртък12:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Надзирателите излизат на протест

Със символични лентички служителите в затворите настояват за по-добро заплащане

/ брой: 224

автор:Дума

visibility 22

Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) започна вчера поетапен символичен протест. В началото служителите на местата за лишаване от свобода и съдебната охрана ще носят трикольорни ленти, съобщиха от синдиката. До протестните действия се стигна след решение на ССЗБ от 3 ноември. Недоволстващите напомнят, че вече са изпратили писмено своите искания до председателя на Народното събрание Димитър Главчев, до парламентарната комисия по бюджет и финанси и до министъра на правосъдието Цецка Цачева.
Протестиращите настояват за финансово обезпечаване на дейността на ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана", гарантирано финансиране за основното възнаграждение на персонала, придружаващите допълнителни плащания с постоянен характер и други възнаграждения и плащания, равностойни на служителите на МВР.
От синдиката добавят, че е "време да започнат да задават неудобни въпроси". Първото им питане е защо при очевидното наличие на бюджет за застраховки не е сключен договор за задължителната по закон Групова рискова застраховка "Живот" за личния състав на ГД "Изпълнение на наказанията" за изтичащата 2017 г. Служителите не са застраховани и в случаи на временна загуба на работоспособност, причинена от трудова злополука или от злополука, настъпила по повод на изпълнение на служебни задължения или злоумишлени действия на трети лица, настъпила по повод на изпълнение на служебни задължения. Синдикалистите смятат, че работодателят не предоставя адекватна и пълноценна защита на интересите на служителите при съществуващия висок риск от посегателство над персонала в затворите и при постоянния контакт с инфекциозно болни.
Протестната кампания ще продължи с провеждане на синдикални събрания на открито пред затворите и съдебните сгради в страната. В четвъртък от 10 ч. надзиратели, служители в следствения арест и съдебната охрана ще излязат пред столичния затвор като част от щафетната подготовка на синдикатите за по-продължителни протести.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ