Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Установиха дискриминация при приема на първолаци в 143 училища

Дума

15. Ноември 2017 , брой: 224   67   0Образувана е преписка за дискриминационна дейност при прием на ученици в първи клас в поне 143 училища в страната, съобщиха вчера от Върховната административна прокуратура.
От прокуратурата са проучили произволно допълнителни критерии за класиране на ученици в първи клас в някои училища в София. Установено е, че педагогическите съвети са въвели предимства за деца, чиито родители работят в МОН, Столичната община или държавната администрация или са държавен или общински служител в системата на образованието. Според прокуратурата така произходът на останалите деца отрича правото им да участват в класирането за прием в първи клас наравно с деца с такива родители. Преписката на прокуратурата ще се разгледа на публично заседание днес.
 

 

 

България

  • Николай Нанков може да отнесе глоба заради необезопасяване на яз. "Бели Искър"
    23. Ноември 2017 230
    101
    0

    Регионалният министър Николай Ненков може да отнесе глоба заради бездействие при стопанисването на опасния яз. "Бели Искър". Това съобщи вчера зам.-главният прокурор Ася Петрова, след като преди това премиерът Бойко Борисов призна, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от него незабавни действия за укрепване на язовира до столицата....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"