29 Март 2024петък13:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 224

автор:Дума

visibility 17

Китай изпревари САЩ по суперкомпютри
Китай разполага с 202 суперкомпютъра, а САЩ със 144. Само преди половин година първото място са заемали именно САЩ, които са разполагали на територията си със 169 супермашини от рейтинга на топ-500, в който влизат 500-те най-мощни изчислителни машини в света. Тогава Китай е имал 159 такива компютъра. За половин година обаче китайската страна задмина американската, която дори е намалила броя на своите супермашини.


Глобалното затопляне достига критични прагове
С глобалното затопляне планетата се приближава до някои повратни точки – резки климатични промени, които заплашват сигурността на човечеството, предупреждават учени в доклад, който бе представен пред ООН на 23-тата конференция за климата. „Не трябва да мислим, че климатичните промени ще стават постепенно. В миналото е имало големи и резки промени в климата, които са настъпвали рязко след дълги периоди на постепенни промени, обясняват учените.


Йоханес Хан отива в Скопие
Еврокомисарят по разширяването на ЕС Йоханес Хан през следващата седмица ще посети Република Македония. Това съобщи самият той в собствения си профил в туитър. "Имах отлична среща с вицепремиера Буяр Османи и министъра на външните работи Никола Димитров. Напълно съм убеден, че правителството ще използва положителната динамика и в края на годината ще има резултати от реформите. За това нещо е необходимо конструктивно сътрудничество на всички политически партии, включително и на опозицията. С нетърпение очаквам визитата си в Скопие през следващата седмица. Там ще имам политически срещи и разговори с гражданския сектор", написа още Йоханес Хан.



Зоопаркът в Прага показа кадри с две новородени малайски тигърчета. Събитието е рядкост, тъй като в Европа това се случва едва за втори път. Предишният случай е отпреди 4 години в зоопарка в Хале, Германия
БГНЕС


В столицата на Филипините Манила, където се провежда срещата на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, протестиращи разпънаха имитация на американското знаме, на което пише "Смърт на империализма и фашизма". Кратко участие в срещата взе и президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС


Ураган вилня на гръцкия остров Сими, близо до Родос. Силно пострадали са инфраструктурата на острова и мрежата за електрозахранване, много жилищни и търговски имоти са наводнени. Обявено е извънредно положение.
БГНЕС

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 188

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 182

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 196

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 157

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ