Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Живот

Самотните жени са по-щастливи

Дума

15. Ноември 2017 , брой: 224   93   0Процентът на самотните жени, които са доволни от статуса си, превишава аналогичния показател при мъжете, съобщи Лента. Резултатите от анкета сочат, че 61 на сто от дамите без партньор са удовлетворени от личния си живот и не се стремят да имат продължителни взаимоотношения. Изследването разкрива, че делът на доволните от самотата си мъже е далеч по-малък - 49%. Освен това 75 на сто от интервюираните жени заявили, че през последната година не са се стремили да имат надеждна връзка. Сред мъжете този показател също е по-нисък - 65%. Тенденцията е особено ярко изразена сред хората над 45-годишна възраст.
Според Емили Гранди от университета на Есекс подобно поведение може да се обясни с това, че пълноценното отношение изисква от нежния пол значително повече усилия, отколкото от мъжете. "Жените продължават да вършат повече работа вкъщи - те готвят, грижат се за дома и имат по-големи емоционални загуби", уточни експертката. Гранди допълни, че самотните дами са общителни, докато омъжените са потопени изцяло в семейните грижи.

 

 

Живот

 • 24. Ноември 2017 231
  92
  0

  Бъди здрав и щастлив, Тошо! Нека още дълги години си все така духовит, уверен, вдъхновяващ, принципен и изпълнен с енергия Човек, Мъж и Учител, а ние ще вървим по стъпките ти и ще се учим от теб!
  И още поне два пъти по 75!
  Наздраве!

  ДУМАДЖИИТЕ


Апис
Всички права запазени "ДУМА"