19 Април 2024петък02:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Освиркаха Цветанов с викове "оставка"

/ брой: 223

автор:Дума

visibility 42

С викове "оставка" и освиркване бе съпроводен опитът на Цветан Цветанов да похвали правителството и службите в охраната на сигурността по границата. Цветанов поздрави Йончева за филма и със задоволство добави, че едва ли някой е очаквал да го види на прожекцията. Той тържествено обеща материалът да бъде проверен и от министър-председателя. Докато гербаджията опитваше да изтъкне мерките на кабинета по ограничаване на мигрантския поток, залата на няколко пъти го освирка. Чуха се и викове "оставка", а някои от зяпачите засичаха кога точно ще обвини БСП и Орешарски за бежанците.
"През 2015 г. върнатият бежански поток е 90 хиляди, а следващата година е вече 45 000, а сега говорим за не повече от 7000. Това означава, че бежанският поток е намалял, а в момента има 20% заетост на центровете за бежанци. Това означава, че оградата си свършва работата и ние сме намалили потока", заинати се Цветанов. Кирил Добрев от ИБ на БСП попита гербаджията откъде знаят, че 90 000 не са преминали, и заподозря, че водят списък на отказалите да си платят за каналджийството. За двуредова ограда трябвали пари, но имало нови средства, с които да се покрие и видеонаблюдението, заяви Цветанов. Според него във филма нямало сензация, службите имали такава информация и работели по тях. Накрая той "разреши" на всички медии да излъчат "Граница", което предизвика бурен смях в залата.
Зам.-председателят на ГЕРБ опита да привлече Нинова в подкрепа на готвените от партията му конституционни промени, свързани с приватизацията. Лидерът на БСП го парира, като заяви, че няма да позволи да се размива темата с разкритията на Елена Йончева. Нинова настоя Цветанов да отговори кой ще бъде разследван и ще си подаде оставката по разкритията от филма на Йончева. Кой ще понесе политическата отговорност, попита тя. Цветанов продължи да настоява за подпис, размахвайки папка. "Смелият Бойко Борисов ще поеме ли отговорност за видяното във филма "Граница"- кой ще подаде оставка? Днес става въпрос за корупцията по време на управлението на Бойко Борисов. Вие я видяхте с факти, документи и свидетели", категорична бе Нинова.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ