Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Икономика

11% по-скъпи туристически пакети за Нова година и Коледа

Дума

14. Ноември 2017 , брой: 223   135   0Хотелиерите очакват повече приходи, а цените на пакетите за новогодишните празници са се повишили с около 11 на сто. Това е резултат от повишеното качество на продукта и по-високите заплати в бранша, каза пред bTV Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Румен Драганов добави, че очаква около 480 хил. души да пътуват по празниците, а от тях 120 хил. ще заминат в чужбина.
59 млн. лв. ще се похарчат за пътувания в чужбина, а средната цена е малко под 500 лв. на човек. Това са нищожни харчове, сравнено с милиардите, които ще похарчим по Коледа, каза той. Високите ценови оферти са изчерпани, пакетите обикновено са двудневни до четиридневни, а в петзвездните хотели вече няма места.
В механите в Стария град на Банско цената на новогодишния куверт варира от 100 до 150 лв.
Повече от месец преди празника свободните места по хотелите са на изчерпване. И докато за коледните празници може да си купите двудневен пакет за около 300 лв., за Нова година са по-скъпи и се предлагат в пакети от няколко дни.
Бранимир Миланов от Българската хотелиерско-ресторантьорска организация коментира, че в София средно кувертът за Нова година е около 100 лв., а за страната средната цена е 70-80 лв.
Според Драганов най-големият риск за измами са фирмите фантоми. По думите му, ако фирмата няма ясен адрес, телефон и данни, за да се свържем с нея, значи нещо не е наред.
 

 

 

Икономика

  • Депутатите одобриха забрана за прехвърляне на задлъжнели фирми и възможност работници да започнат процедура по несъстоятелност при 2 неполучени заплати
    23. Ноември 2017 230
    62
    0

    Да не се допуска прехвърляне на дялове на дружество на трети лица при започнало ревизионно производство по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК). Това предвиждат промените в Търговския закон с вносител БСП за България, приети единодушно от депутатите на първо четене. Според вносителя все още е възможно недобросъвестен работодател да...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"