25 Април 2024четвъртък04:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фетел с първа победа от юли

Фелипе Маса завърши 7-и в последния си старт за ГП на Бразилия

/ брой: 223

автор:Дума

visibility 42

Себастиан Фетел записа първа победа във Формула 1 от лятото. Германският пилот на Ферари уверено триумфира в Гран при на Бразилия, за да запише пети успех за сезона и първи от 30 юли, когато бе най-бърз в Унгария. На пистата "Интерлагос" 4-кратният световен шампион спря хронометъра за 1:31:26,262 ч. Втори финала пресече стартиралият от полпозишън Валтери Ботас (Фин, Мерцедес). Вторият пилот на германския доминатор беше изпреварен от Фетел още в първия завой и до края не успя да се противопостави на доста по именития си съперник. Така Ботас почти изгуби шансове да се бори със Себ за второто място в класирането. Последен на почетната стълбица в Бразилия стъпи Кими Райконен (Фин, Ферари) - на 4,600 сек. Изключително състезание направи актуалният първенец Люис Хамилтън. Британецът сбърка като новак в квалификацията и не успя изобщо да запише време, затова тръгна от бокса. Той обаче стигна до четвъртата позиция, а за момент дори опита да се сбори с Райконен за мястото на подиума.
"Стартирах добре, но след това превъртях гуми. В този момент си помислих, че изпуснах шанса за атака на първото място. Валтери обаче също загуби сцепление и превъртя гуми при ускорението и в този момент успях да го изненадам и да взема предимство от вътрешната страна на първия завой. До финала успявах да контролирам темпото и преднината си и така не позволих на Ботас да ме застраши. Щастлив съм от победата, особено за момчетата от фабриката в Маранело, които работиха толкова усърдно за нас", обяви Фетел. За него това бе трети триумф в Бразилия и 47-и в кариерата.
"Беше забавно. Напомни ми за дните в картинга, когато през първите една-две години все стартирах от дъното. Бях достатъчно силен да спечеля това състезание от полпозишън, но не го направих. Сам си усложних работата. Опитах да стигна до третата позиция, но накрая гумите ми просто свършиха. Въпреки всичко състезанието ми хареса. Изпитах удоволствие от борбата и се надявам да съм показал на всички огъня в сърцето си, който продължава да гори. Все още съм млад по душа и ме чакат още много състезания", каза Хамилтън.
Последното състезание за годината е на 26 ноември на пистата "Яс Марина" в Абу Даби.
Ветеранът Фелипе Маса си взе довиждане с екзалтираните фенове в Бразилия в последната домашна Гран при в кариерата си. Пилотът на Уилямс финишира седми и за разлика от миналата година, когато отново бе обявил, че ще се оттегля от Формула 1, този път успя да финишира.

Пилоти
1. Люис Хамилтън    Мерцедес    345 (9)
2. Себастиан Фетел    Ферари    302 (5)
3. Валтери Ботас    Мерцедес    280 (2)
4. Даниел Рикардо    Ред Бул    200 (1)
5. Кими Райконен    Ферари    193    (0)

Конструктори
1. Мерцедес    625
2. Ферари    495
3. Ред Бул    358
4. Форс Индия    177
5. Уилямс     82



Ветеранът Фелипе Маса се сбогува с феновете на пистата "Интерлагос" край Сао Пауло, след като завърши 7-и в последния си старт за Гран при на Бразилия
Снимка БГНЕС
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ