20 Април 2024събота15:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пуерто Рико и Куба на Волеймондиал 2018

/ брой: 223

автор:Дума

visibility 19

Пуерто Рико и Куба са последните два отбора, които си осигуриха квоти за световното първенство по волейбол през 2018 г. в България и Италия. Заради ураганите "Мария" и "Ирма" се провали шампионатът на Северна и Централна Америка (Норсека), където трябваше да бъдат определени 5 участника от континента и Карибите. Това наложи организирането на допълнителен турнир в Хавана с участието на Куба, Пуерто Рико, Мексико и Гватемала.
Мексиканците бяха на прага на сензация, като победиха бившата световна сила Куба с 3:0. В последния мач обаче Пуерто Рико загуби със същия резултат от кубинците. От тройната въртележка потърпевш остана Мексико, чиито волейболисти ще гледат турнира догодина по телевизията. Именно Мексико е отборът, заради който квотите на Норсека са 5. Дългогодишен шеф на ФИВБ бе мексиканецът Рубен Акоста. Той направи волейбола световен спорт и увеличи участниците на световните първенства до 24, както и  Световната лига.
Най-силният отбор, който ще пропусне Мондиала, е европейският вицешампион Германия.
Участниците: България и Италия (домакини), Полша (шампион);
Европа (7): Русия, Сърбия, Франция, Холандия, Словения, Финландия и Белгия;
Южна Америка (2): Бразилия и Аржентина;
Северна Америка (5): САЩ, Доминикана, Канада, Пуерто Рико и Куба;
Азия (4): Япония, Иран, Австралия и Китай;
Африка (3): Тунис, Египет и Камерун.



Диагоналът Боян Йорданов забива през двойна блокада в мача на Фойникас в Сирос срещу Кифисиас от III кръг от първенството на Гърция. Супер Бобо наниза 29 т., но тимът му падна с 2:3 гейма и остава 6-и
Снимка Спортал

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ