Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Живот

Рийз Уидърспун е пример за "математическа красота"

Дума

14. Ноември 2017 , брой: 223   80   0
Снимка


Американски учени твърдят, че най-красиви са жените със сърцевидни лица като на актрисата Рийз Уидърспун, защото пропорциите им са идеални, съобщи "Дейли мейл". При тях скулите са широки точно колкото веждите.
"Идеята за "математическа красота" предполага съществуване на идеални контури, размери и съотношения, които (при наличие) създават хармонично, балансирано и привлекателно лице", пишат учените в сп. "Естетична хирургия".
Специалистите от медицинския факултет на университета Темпъл във Филаделфия са изчислили идеалните пропорции, като са анализирали снимките на 55 красиви моделки. Освен еднаквата широчина на веждите и скулите важно се оказа и разстоянието между очите. Необходимо е то да е точно 59,2 мм от зеница до зеница. Вертикалното разстояние от очите до скулите трябва да е 13,1 мм. Тези показатели също са характерни за сърцевидното лице. Добре е носът на идеалната красавица да е дълъг 43,6 мм, а диаметърът на роговицата да е 11,5 мм. Диагоналът от скулата до брадичката трябва да е 98,9 мм, вертикалното разстояние от хоризонтала между най-изпъкналата част на скулите до косата - 86,9 мм, а до брадичката - 83,5 мм.
Точните пропорции могат да бъдат манипулирани и с умел грим, не само с хирургия, категорични са експертите.

 

 

Живот

 • 24. Ноември 2017 231
  92
  0

  Бъди здрав и щастлив, Тошо! Нека още дълги години си все така духовит, уверен, вдъхновяващ, принципен и изпълнен с енергия Човек, Мъж и Учител, а ние ще вървим по стъпките ти и ще се учим от теб!
  И още поне два пъти по 75!
  Наздраве!

  ДУМАДЖИИТЕ


Апис
Всички права запазени "ДУМА"