Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Свят

Вашингтон дава $700 000 за "обективни медии" в Унгария

Дума

14. Ноември 2017 , брой: 223   164   0Вашингтон ще отпусне 700 000 долара безвъзмездна помощ за "обективните медии в Унгария". Това става ясно от съобщение, публикувано на официалната интернет страница на Държавния департамент на САЩ.
Съгласно разпространената информация средствата ще бъдат насочени към "проекти, които увеличават достъпа на гражданите до обективна информация за вътрешни и глобални проблеми в Унгария", съобщава електронното издание Hungary Today. Сумата ще бъде отпусната на една организация - коя точно ще бъде определено с конкурс.
Документът, публикуван на страницата на ведомството, е озаглавен "Подкрепа на обективните медии в Унгария". Според официалното си описание целта на това финансиране "е да подкрепя медиите, които работят извън столицата в Унгария, за да публикуват базирани на факти новини и да увеличават аудиторията си. Програмата трябва да увеличи достъпа на гражданите до обективна информация за вътрешни и глобални проблеми от обществено значение. По отношение на размера на средствата документът на Държавния департамент уточнява, че безвъзмездната помощ ще варира от 500 000 до 700 000 щатски долари. Програмата ще е с продължителност между 18 и 24 месеца, става ясно още от разпространения текст.

 

 

 

Свят

 • Сирийският народ трябва сам да реши бъдещето си, подчерта Путин на среща в Сочи с Ердоган и Рухани
  23. Ноември 2017 230
  87
  0

  Русия координира международните усилия за нова инициатива за мирен преход във властта в Сирия. Тя бе обявена на тристранна среща в Сочи между президентите на Русия, Турция и Иран. Руските медии побързаха да кръстят срещата като форум на "Голямата тройка ТИР (Турция, Иран, Русия)".
  Говорейки в началото на срещата, руският президент...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"