19 Април 2024петък20:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 223

автор:Дума

visibility 29

Брюксел наложи санкции на Венецуела
Европейският съюз наложи забрана за продажба на оръжие на Венецуела и санкции на представители на правителството на латиноамериканската държава, за да окаже натиск върху президента Николас Мадуро. Решението включва също замразяване на активи и рестрикции за пътуване, засягащи представители на правителството на Венецуела.

Германия се отказва от 8-часовия работен ден?

Съветът на икономическите експерти при правителството на Германия ("Съветът на мъдреците") предложи страната да се откаже от 8-часовия работен ден. По-гъвкавото работно време е важно за конкурентоспособността на германските фирми, заяви председателят на Съвета Кристоф Шмидт.

Простреляха дезертьор
Войник от Северна Корея е бил прострелян при опит да избяга в Южна Корея през демилитаризираната зона между двете държави. След като е бил ранен, войникът е пресякъл границата между Южна Корея и Съвместната зона за сигурност при Пханмунджом.


Словения преизбра Пахор
Борут Пахор беше преизбран за президент на втория тур от президентските избори в Словения с 53,26% от гласовете. Резултатите отразяват положението след преброяване на над 99% от гласовете. За съперника му Мариян Шарец, който е кмет на град Камник, са гласували 46,74% от участвали във вота.


Париж потъна в скръб - навършиха се две години от атентатите в Париж. При нападението в концертната зала "Батаклан" и по една от най-оживените улици на френската столица загинаха 130 души, а стотици бяха ранени. Единственият оцелял от извършителите - Салах Абдеслам, се намира в изключително строго охраняван затвор южно от Париж, но засега отказва да говори
БГНЕС



Хиляди румънци отново протестираха срещу предложените от властите правосъдни реформи, които според хората ще отслабят борбата срещу корупцията. Демонстрантите са недоволни и от икономическата политика на правителството
БГНЕС
 


Протести избухнаха във Филипините срещу визитата на президента на САЩ Доналд Тръмп, който участва във форума на АСЕАН. Протестиращите подпалиха плакатно изображение на американския лидер, държащ в ръце пистолет, торба с пари, ядрена бойна глава и лопата на булдозер. Според протестиращите това изображение символизирало "американския империализъм"
БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ