18 Април 2024четвъртък21:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Въпреки протестите Рахой отива в Каталуния

/ брой: 222

автор:Дума

visibility 35

Испанският премиер Мариано Рахой ще посети Каталуния за първи път, откакто Мадрид наложи директно управление на региона. Очаква се той да пристигне в Барселона, каталунската столица, в 11:00 ч. местно време, за да стартира за кампанията на своята партия преди гласуването през следващия месец.
Неговото посещение идва две седмици, след като той уволни каталунския лидер Карлес Пучдемон и правителството му, преустанови автономията на региона и призова за нови избори на 21 декември.
В събота близо 750 000 каталунци протестираха срещу задържането на регионалните политици заради искането им за независимост от Испания. Демонстрантите се събраха на булеварда до сградата на регионалния парламент, размахвайки каталунски знамена за независимост и крещейки "Свобода!" докато някои от тях държаха плакати с надпис "SOS демокрация".
Това стана ден, след като бившата председателка на каталунския парламент Карме Форкадел бе освободена под гаранция в размер на 150 000 евро. Тя е една от неколкото висши каталунски политици, за които бяха издадени заповеди за арест, след като регионът обяви независимостта си от Испания по-рано миналия месец.
Междувременно отстраненият каталунски президент Карлес Пучдемон и петима министри трябва да се явят пред белгийски съд следващата седмица във връзка с издадена от Испания международна заповед за ареста им. Пучдемон в момента се намира в Брюксел. Осем души от кабинета му бяха задържани миналата седмица по обвинения в противодържавна дейност, бунт и злоупотреба с държавни средства заради участието си в обявяването на каталунската независимост.
Кризата в Каталуния предизвика загриженост в Европейския съюз, докато блокът се занимава с Брекзит, основно заради несигурността относно съдбата на 7,5 милиона души в региона. Повече от 2400 предприятия вече преместиха своето юридическо седалище другаде.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ