24 Април 2024сряда05:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 222

автор:Дума

visibility 38

Възстановиха паметник на Червената армия в Чехия
Един от първите в Чехия паметници на Червената армия бе открит след реставрация в град Оломоуц. Откриването на паметника стана в събота, в Деня на военните ветерани. На този ден в Чехия почитат воините, загинали в Първата и Втората световна война, както и загиналите през последните години.


„ИД“ струва на Ирак над 100 млрд. долара
Инвазията на „Ислямска държава“ в Ирак и борбата срещу терористичната групировка е струвала на страната над 100 млрд. долара, заяви премиерът Хайдер ал Абади. "Щетите, причинени от джихадистите в иракските градове, вече възлизат на повече от 100 млрд. долара. Тук става дума за загуби само за икономиката и инфраструктурата“, подчерта министър-председателят.


Турция не искала да отвлича Гюлен

В свое изявление, турското посолство във Вашингтон повтаря искането на Анкара за екстрадиране на Гюлен, но допълва, че Турция по никакъв начин няма да работи извън закона, за да постигне тази своя цел. Изявлението е във връзка с информация, според която бившият съветник по националната сигурност на САЩ Майкъл Флин и синът му ще получат до 15 милиона долара за задържането на Гюлен и предаването му на турското правителство.

Саакашвили с нова проява в Украйна
Около 400 привърженици на бившия президент на Грузия и губернатор на Одеска област в Украйна Михаил Саакашвили проведоха поредно шествие в центъра на Киев в неделя с искане за импийчмънт на президента Порошенко и създаване на антикорупционен съд. Порошенко и Саакашвили бяха съратници след Майдана в Киев, но впоследствие отношенията им се влошиха. Сега Саакашвили води борба за сваляне на Порошенко от власт, обвинявайки го в корупция.



Известният актьор Арнолд Шварценегер посети конференцията на ООН за климата COP23 в Бон, Германия, и изнесе реч пред участниците. Срещата ще продължи до 17 ноември.
БГНЕС


В Ливан се проведе ежегодният Бейрутски маратон. Тази година състезанието премина с призиви за завръщането на подалия оставка при странни обстоятелства премиер Саад Харири. Оттогава той е в неизвестност, а слуховете твърдят, че е отвлечен и принуден да подаде оставка от Саудитска Арабия
БГНЕС


Настоящият президент и фаворит за нов мандат на поста Боруц Пахор гласува на втория тур на президентските избори в Словения, провел се в неделя. Социалдемократът Пахор се изправи срещу независимия кандидат Мариян Шарец.
БГНЕС

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ