20 Април 2024събота05:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тръмп:

Хейтъри и глупаци ме критикуват за Русия

Кратките срещи между него и Путин били достатъчни да се разберат за Сирия, КНДР, икономиката и сигурността

/ брой: 222

автор:Дума

visibility 87

Кога всички онези хейтъри и глупци ще проумеят, че да имаш добри отношения с Русия е добро нещо, а не лошо нещо? Искам да реша проблема със Северна Корея, Сирия, Украйна, тероризма и Русия може много да помогне. Този коментар направи в туитър американският президент Доналд Тръмп ден след като се срещна с колегата си Владимир Путин във Виетнам.
Той припомни, че и неговият опонент от миналогодишния вот Хилари Клинтън е декларирала желание за по-добри отношения с Москва, а предшественикът му на поста Барак Обама е имал "нулева химия с Путин".
Въпреки декларираното си добро отношение към Русия и руския президент Тръмп така и не намери време за среща на четири очи с Владимир Путин. Двамата все пак се срещнаха набързо в кулоарите на форума на АТИС във Виетнам.
"Говорихме по време на кръглата маса. Изглежда, че имаме много добри чувства един към друг и добри отношения, като се има предвид, че не се познаваме добре", заяви Тръмп с уточнението, че той и Путин са имали два или три много кратки разговора. След тях Москва и Вашингтон излязоха със съвместна декларация за Сирия. В документа се подчертава, че двете страни имат съгласие да продължат съвместните си усилия за борбата с "Ислямската държава", потвърждават своя ангажимент към суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Сирия и призоват всички страни в сирийския конфликт да вземат активно участие в политическия процес в Женева."
Във Виетнам американският президент успял отново да повдигне темата за руската намеса в изборите в САЩ. Според Доналд Тръмп президентът Владимир Путин наистина вярва, че Русия не се е намесвала в президентските избори в САЩ. Но Тръмп също така вярва на американските разузнавателни агенции, които заключиха, че Русия наистина се е намесила, предаде Асошиейтед прес.
Кратките срещи на двамата президенти в кулоарите на АТИС дадоха повод на Тръмп да заяви, че добрите отношения с Москва "всъщност биха били чудесно нещо... защото наистина може да ни помогне в Северна Корея. Имаме голям проблем със Северна Корея и Китай ни помага". "Ако и Русия ни помогне в допълнение към Китай, този проблем ще изчезне много по-бързо", коментира Тръмп.
В канонадата си от туитове американският държавен глава не подмина и темата "Северна Корея", която беше основна в неговата 11-дневна азиатска обиколка. По думите му китайският държавен глава Си Дзинпин се е съгласил да затегне санкциите срещу КНДР.
Пекин е единственият голям съюзник на Пхенян и ограничение на търговията между двете страни би могло сериозно да разклати режима на Ким Чен-ун, който направи серия ядрени и ракетни изпитания. "Китай би могъл да реши този проблем лесно и бързо", заяви Тръмп.
Верен на себе си, той не пропусна да атакува севернокорейския лидер лично: "Защо Ким Чен-ун ме обижда, като ме нарича "стар", когато аз НИКОГА не бих го нарекъл "нисък и дебел"? А аз толкова се старая да бъда негов приятел - и може би някой ден това ще се случи!"
Междувременно американският президент предложи услугите си за разрешаване на спора в Южнокитайско море. Няколко държави претендират за контрола на малки, но богати на ресурси острови и опасенията са, че това може да подпали военен конфликт: "Ако мога да помогна с посредничество или арбитраж, моля, уведомете ме. Аз съм добър медиатор и добър арбитър", каза той в началото на срещата си в Ханой с виетнамския президент Чан Дай Куанг. Той обеща "грамаден" обем на търговия с азиатската страна.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ