Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Спорт

Дават "Армията" и "Панчарево" на ЦСКА-Сф

Очаква се търгът за базите да бъде формален

Дума

13. Ноември 2017 , брой: 222   210   0ЦСКА-София ще получи ст. "Българска армия" и тренировъчната база "Панчарево". Премиерът Бойко Борисов направи признанието, независимо че спортното министерство ще организира търг за държавните бази, за които официално претендират елитният тим и аматьорският ЦСКА 1948. Двата "червени" клуба продължават да спорят за правоприемник на автентичния тим, който бе фалиран миналата година. Ползването на базите пък се смята като част от войната за фенове. По всяка вероятност обаче този търг ще бъде напълно формален.
"Базата на ЦСКА си е на ЦСКА и за нищо друго не може да се използва. Това, което трябваше да осигурим - спокойствие и възможности да се развива клубът, сме го направили. Оттам нататък си има граждански организации на самите фен клубове, да седнат и да се разберат. Отборът им върви повече от добре. ЦСКА е клуб, който може и три и четири клуба да поддържа винаги. ЦСКА имаше отбори навремето, в които всички бяха национали и резерви им стояха национали, толкова състезатели са имали. Да пожелаем успех на всички отбори, особено в челната тройка е много интересно, лека-полека ще се развие първенството", каза Борисов след откриването на ремонтираната зала "Фестивална", която вече носи името "Асикс Арена".
Спортният министър Красен Кралев пък разкри, че конкурсът за футболните бази ще бъде обявен до една-две седмици. Вече са подадени и документи в Агенцията по вписванията. Процедурата е станала възможна, след като ръководството на ЦСКА-Сф, който в момента ползва базите под наем, е платило дължимите суми за данък сгради и такса смет. Те възлизат на 273 000 лв.

Ивет Лалова блестеше с усмивката си на церемонията по откриване на ремонтираната зала "Фестивална"
Снимка Емилия Костадинова
 

 

 

Спорт

 • Булевард: Срещи
  „В Китай нямат заложби за футбол, но дори световни звезди се провалят там заради трудната адаптация“, смята бившият селекционер на младежките национали
  24. Ноември 2017 231
  88
  0

  Александър Станков е един от малкото ни футболни треньори, работили с успех в чужбина. По време на завършилия преди месец футболен сезон в Китай, провеждащ се по системата пролет-есен, той пое и спаси от изпадане втородивизионния „Мейджоу Хака“, където пък завари бившия национал Валери Божинов. Станков познава добре футбола в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"