20 Април 2024събота11:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова:

Бюджетът на "Борисов 3" е паралелният на паралелната държава

/ брой: 221

автор:Дума

visibility 31

"Бюджетът за 2018 г. на "Борисов 3" е паралелният бюджет на паралелната държава. Това е бюджет на застоя". Това заяви вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на НС при дебатите за финансовия план на държавата. По думите й държавата на управляващите гледа отвисоко и не иска да вникне в ежедневните проблеми на хората, не иска да чуе как може да ги реши. Управляващите казват, че това е единствено възможният бюджет. Но не е, има и друг - не на застоя, не на числата, не паралелният, а на промяната, на развитието и на реалния живот, обясни Нинова. Тя обяви, че "БСП за България" ще внесе своя алтернативен бюджет между първо и второ четене. (цялото изказване - на стр. 5)
"ГЕРБ претендират за интеграция на хората с увреждания, но ги пращат на кино. Те продължават да бъдат най-отхвърляната част от обществото. От 326 млн. лв. за социална интеграция им давате 270 хил. лв. Или не знаете смисъла на думата "интеграция", обърна се към мнозинството депутатът от "БСП за България" и параолимпиец Михаил Христов.
Социалистът Стоян Мирчев определи като краен геноцида в науката. ЕК препоръчва двойно увеличение на средствата, а НСИ отчита срив в научната дейност, припомни той. Мирчев подчерта, че нормативната база в образованието, зададена от ГЕРБ, е неадекватна. Той обясни, че на фона на недофинансирането на висшите учебни заведения продължаването на модела "парите следват студента" и липсата на средства в цялата система няма да доведе до нищо положителнo. Само за година чуждестранните инвестиции са намалели с 54% и бюджетът няма да реши този проблем, предупреди Димитър Данчев от БСП.
 Бюджетът не е финансово-счетоводен баланс на приходите и разходите на една държава, а е основен инструмент за правене на политики, коментира депутатът от ДПС Йордан Цонев. По думите му в бюджета за догодина наистина няма реформи. Анализът на ДПС показвал опасност от "прегряване" на икономиката и крещяща нужда от вътрешни и външни инвестиции. 
В началото на дебатите финансовият министър Владислав Горанов похвали бюджета и го определи като "изпълним, който се грижи през разходната част за младите, осигурява, макар и не винаги достатъчно за тези, които сами не могат да се грижат за себе си, възрастните хора и без да отнема от активните, тези, които създават блага". Той дори цинично нарече бюджета крайно ляв.
Менда Стоянова от ГЕРБ пък скастри опозицията и квалифицира изказванията на нейните представители като "брътвежи". Според нея това е бюджет на растежа. Стоянова за пореден път обвини за финансовото състояние на страната БСП и конкретно управлението на Орешарски.
Независимо от критиките, бюджетът за догодина беше приет на първо четене със 126 гласа на мнозинството и "Воля". 96 депутати от БСП и ДПС се обявиха против. Един народен избраник се въздържа.
Това е бюджет на добрите пожелания и заклинания, заяви в отрицателен вот социалистът Таско Ерменков. Ще вземате от най-бедните да раздавате чрез преразпределение на най-близките до вас, обърна се той към мнозинството. Дора Янкова обясни, че е гласувала против заради това, че европарите не влизат в малките населени места и общини и не е нормално да се наливат милиони в инфраструктура, а хората да нямат вода с месеци.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ