20 Април 2024събота10:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

С 25% се увеличава вносът у нас от трети страни до септември

/ брой: 221

автор:Дума

visibility 24

Вносът на България от трети страни през периода януари - септември 2017 г. се увеличава с 25% в сравнение със съответния период на предходната година и е на стойност 15,5 млрд. лева. Това показват данните от Националния статистически институт (НСИ). Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Руската федерация, Турция, Китай и Сърбия.
Най-голямо процентно увеличение е отчетено в секторите "Необработени материали, негодни за консумация - 59,9%, и "Мазнини, масла и восъци от животински и растителен произход" - 42,6 на сто.
Износът на България за трети страни за деветте месеца на годината бележи ръст от 15 на сто в сравнение със съответния период на предходната година и е на стойност 13 млрд. лева. Основни търговски партньори на България са Турция, Руската федерация, Китай, Сърбия, Македония и САЩ, които формират 52 на сто от износа ни за трети страни. През септември 2017 г. експортът на България за трети страни нараства с 1,7% спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 1,3 млрд. лв. Най-голям ръст в сравнение със същия период на 2016 г. е отбелязан в секторите "Артикули, класифицирани главно според вида на материала" - 51,4%, и "Разнообразни готови продукти" - 29,6%. Спад е отчетен в секторите "Храни и живи животни" - 8,2%, и "Минерални горива, масла и подобни продукти" - 7 на сто.
Външнотърговското ни салдо с трети страни за деветте месеца на годината е отрицателно - в размер на 2,5 млрд. лв.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ