20 Април 2024събота16:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сблъсък между Киев и Белград

Дипломатически скандал избухна между Украйна и Сърбия заради наемници в Донбас

/ брой: 221

автор:Дума

visibility 123

Русия обучава сръбски наемници за избиването на украинци. Тя използва сръбски екстремисти при опита за преврат в Черна гора и за стимулиране на сепаратизма в Република Сръбска и в Босна и Херцеговина. Русия използва сръбския фактор за дестабилизацията на Република Македония.
Това изказване пред "Балкан инсайт" на украинския посланик в Белград Олександер Александрович взриви отношенията между двете държави. "Русия има голяма роля при създаването на напрежение между косовските сърби и косовските албанци. Властите в Москва продават военни самолети на Сърбия, за да създадат напрежение между Сърбия и Хърватия", каза още дипломатът.
Според украинския посланик в Белград "Владимир Путин въобще не е загрижен за съдбата на Сърбия". "Той просто използва Сърбия за създаването на хаос и предизвикването на нови войни на Балканите, включително и Македония", подчерта Олександер Александрович.
В сряда стана ясно, че Олександер Александрович е бил извикан в Киев за консултации с външния министър Павло Климкин. Двамата "обсъдили двустранните отношения и участието на сръбски наемници в Донбас, в източната част на Украйна", се казва в официално съобщение на украинското министерство на външните работи.
Сръбското външно министерство също реагира и заяви, че Сърбия няма да позволи да търпи щети в отношения, които не я засягат пряко. Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич е извикал на свой ред за консултации в Белград сръбския посланик в Киев Раде Булатович.
"От началото на украинската криза Сърбия на няколко пъти съобщи, че зачита териториалната цялост на Украйна, което и доказа по време на председателството си на ОССЕ. Също така Сърбия предприе конкретни мерки срещу участието на сръбски граждани в бойни действия в чужбина, включително и в Украйна, с което показа, че спазва ангажиментите си съгласно международното право", се казва в съобщение на сръбското външно министерство. Ивица Дачич се оплака от липсата на реакция от Киев "за участието на украински наемници при извършването на престъпления, заедно с хърватските сили, срещу сръбския народ в Хърватия". "За разлика от Сърбия, Украйна не осъди тези действия", пише още в съобщението от Белград.
Интервюто на Олександер Александрович пред "Балкан инсайт" бе излъчено преди пет дни.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ