19 Април 2024петък18:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Симеонов, не раждайте

/ брой: 221

автор:Ася Гардели

visibility 236

Господин Симеонов, Вие като не искате - не раждайте! Трудно може да се възприеме как вицепремиер по демографската политика обяснява, че най-ефективната инвестиция на една държава не е в насърчаването на раждаемостта. Особено за страна като нашата, която е на едно от последните места по прираст на населението. Може би осъзнал, че е изръсил пореден "бисер", вицето се поправи, ухилен до уши, и обеща, че българските мъже щели да изпълняват мъжките си задължения. Та затова, дами, не му мислете - ще разчитаме на мъжката дума на вицепремиера.
Това обаче не се случи на раздумка в кръчмата, а бе част от словесното вмъкване на Симеонов пред представители на малкия и среден бизнес. Хората се бяха събрали на конференция да обсъждат проблемите си, които никак не са малко.
Но да не си помисли някой, че липсваха щрихи на Симеонов по същество. Той очерта идиличната картина как правителството работи по проблемите на малките и средни фирми, за повишаването на заетостта и тем подобни. Не пропусна да агитира хората да наемат чужда работна ръка. Ами кого да наемат? Че то у нас не останаха работници и специалисти. Е, и на това има решение. Вместо да търсим начини да си върнем гурбетчиите, според вицето трябвало да наемаме чужденци, при това висококвалифицирани. И всичко това, щото у нас има проблем с намирането на работна ръка във всички сектори. Пък що да раждаме деца? Тия, последните, за да работят, ще трябва да минат 20 години, отсече Симеонов. Смешно и тъжно е, че такива слова излизат от устата на такъв високопоставен чиновник. Същият вещо се изказа и по проблемите на малкия и среден бизнес, питайки с назидателен тон къде са представителите им по време на разните обсъждания. Г-н Симеонов, те са на работа и надали могат ей така да я зарежат и да ходят по министерства да си чешат езиците, от което в повечето случаи няма никаква полза. А и нали за това си има експерти по ведомствата. Или като гледаме началството им, да не забравяме, че крушата не пада по-далеч от дървото.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 304

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 274

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 296

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ