20 Април 2024събота11:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 221

автор:Дума

visibility 30

"ПОРУЧИК БЕНЦ" от Димитър Димов издава "Сиела". Първият роман на писателя разказва историята на една драматична любов на фона на трагизма на войната. С тънък психологизъм и майсторство Димов изследва мрачната, непозната страна на човешките страсти, любовта, която възвисява и облагородява, но която понякога може да доведе до самоунищожение. Поручик Бенц е германски военен лекар, който се влюбва в интелигентната и богата красавица от българския хайлайф Елена Петрашева. Неговата чиста любов обаче е изправена пред непреодолими предизвикателства, които преобръщат живота му.



"СЕДЕМ ДНИ ОТ НАШИЯ ЖИВОТ" от Франческа Хорнак издава "Кръгозор" в превод на Антоанета Дончева-Стаматова. Какво се случва, когато едно семейство е принудено да прекара цяла седмица заедно по Коледа - без да може да излиза от къщата си и без да има контакт с външния свят? Авторката Франческа Хорнак предлага eмоционална, трогателна и забавнa история, в която членовете на едно семейство ще споделят проблемите си, ще разкрият всичките си тайни и ще осъзнаят колко малко знаят един за друг. Роман, който е перфектният избор за почитателите на коледни филми като "Наистина любов" и "Камъкът на раздора".



"ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО. ПЪРВОПРИЧИНАТА" от Изабела Уенц издава "Вдъхновения". Повечето пациенти с хашимото страдат от киселинен рефлукс, недостиг на хранителни вещества, анемия, чревна пропускливост, чувствителност към храни, проблеми с венците и хипогликемия в допълнение към "типичните" симптоми на хипофункция на щитовидната жлеза като напълняване, непоносимост към студ, косопад, умора и запек. Промените в начина на живот, описани в книгата, целят да намалят тези страдания. Първо се отстраняват причинителите и се продължава с поправяне на другите нарушени системи, за да се върне равновесието и да се пристъпи към възстановяване.



"ЛЮБОВ ПОД ПРИКРИТИЕ" от Джули Джеймс издава "Ибис". Джесика Харлоу и Джон Шепърд, агенти от ФБР, имат общо минало, изпълнено със съперничество и взаимна неприязън. Двамата се сблъскват по време на обучението си в академията в Куантико и след като завършват, всеки от тях поема по собствен път. Шест години по-късно се оказват партньори във важно разследване под прикритие. За да заловят корумпиран политик от Флорида, те ще трябва да намерят начин да работят в екип. Задача, която се усложнява още повече, когато като част от разследването са принудени да отседнат в романтичен морски курорт.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ