24 Април 2024сряда04:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палитра

Животът в скулптура Младият художник

Георги Георгиев открива самостоятелна изложба в "Сезони"

/ брой: 221

автор:Дума

visibility 34

Столичната галерия "Сезони" представя Георги Георгиев - млад и талантлив творец с динамично и последователно развитие. Изложбата ще бъде открита на 14 ноември от 18.30 ч. Той е сред студентите на  проф. Емил Попов, във водената от утвърдения скулптор школа в Националната художествена академия, преди това завършва "Скулптура" във ВТУ "Св. Кирил и Методий" и съчетава най-доброто от двете школи. Неподправеният стил на младия скулптор е вече познат на ценителите от множеството участия и представяния на конкурси, арт фестивали и симпозиуми в чужбина. Последната му реализирана мащабна творба е в престижния международен скулптурен симпозиум в Чанчун, Китай.
Със създадените за галерия "Сезони" творби Георги Георгиев иска да покаже своята класическа визия, нови интерпретации и разнообразни теми, вдъхновени от живота. В интериора на галерията скулпторът ще събере ценители, приятели и преподаватели, за да представи творбите си, обединени под заглавието "Животът в скулптура". Художникът, който експериментира непрекъснато в търсене на различни сюжети в скулптурните си творби, със сигурност впечатлява не само ценителите, но и младата аудитория, която във всекидневието си и забързания начин на живот е далеч от художествените галерии, но все пак е запазила в себе си известна доза любопитство към новото, неизвестното, необремененото. 
Георги Георгиев е автор, който остава оригинален, свеж, позитивен, отворен към новото и неочакваното, нетърпелив да се срещне очи в очи с бъдещето. Всичко това неизменно рефлектира и върху неговото изкуство, което вярваме, че носи потенциал да се превърне в притегателна сила за още повече почитатели, отбелязват от галерия "Сезони", ул. "Кракра" 2а.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ