20 Април 2024събота02:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЛУКойл с втора победа над грузинци

Балкан падна с тройка в последната секунда в Унгария

/ брой: 221

автор:Дума

visibility 28

ЛУКойл Академик съхрани шансове за продължаване за Купата на ФИБА Европа, който е най-слабият баскетболен турнир на континента. В мач от IV кръг на група Е "студентите" биха грузинския Динамо в Тбилиси със 72:63 (23:16, 18:15, 14:17, 17:15). Това е вторият им успех в групата, а първият бе пак срещу грузинците, но в София. В оставащите два кръга момчетата на Шарон Друкер обаче трябва да бият лидерите Истанбул Бююкшехир у дома и Клуж Напока в Румъния. Дори при една загуба, ЛУКойл ще се прости с надпреварата, в която участва след като отпадна в баражите за Шампионската лига. Българите са трети с 6 т., след Истанбул ББ и Клуж по 7. В следващия кръг нашите посрещат турците на 15 ноември.
В Тбилиси ЛУКойл започна добре и поведе със 7 т. в края на първата четвърт, а до почивката преднината достигна 10 т. - 41:31. Съпротивата на Динамо дори го изведе напред с 1 т. в последната част, но по-опитният и по-класен тим на ЛУКойл изкова успеха в заключителните минути. Най-резултатен стана американецът Далтън Пепър с 23 т.  
В група D Балкан приключи с надеждите за следващата фаза след инфарктна загуба при визитата в Унгария на Егис Кьорменд с 86:90 (17:17, 18:16, 24:23, 18:21, 9:13) след продължение. В "Сентей Арена" тимът на Небойша Видич бе на секунда от победата , но капитанът на домакините Чаба Ференц вкара тройка и изравни резултата 77:77, за да прати мача в продължение. Минута преди края Балкан водеше със 76:70, а 8 сек. преди сирената при 76:74 Венцислав Петков бе фаулиран, но вкара само първия път, а след втория удар топката бе овладяна от домакините, които бързо атакуваха, а Видич вкара тройката през човек, който не успя да го фаулира.
В продължението домакините направиха серия от 8:0 и това се оказа решаващо за обрата. Победата класира унгарците предсрочно за следващата фаза. Венцислав Петков бе най-резултатен с 25 т., а американецът ДеВон Уошингтън прибави 18, но и те не помогнаха за четвъртата загуба на тима от Ботевград. За четвъртата победа на маджарите пък Ференц наниза 19 т.



Кийт Клентън (вдясно) атакува коша на Динамо през Михаил Беришвили за победата на ЛУКойл с 72:63 т. В Тбилиси американецът заби 13 т.
Снимка fiba.com

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ