26 Април 2024петък17:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нефтохимик губи в Бургас

Първенецът на България без шанс за Шампионската лига

/ брой: 221

автор:Дума

visibility 17

Волейболният първенец на България Нефтохимик 2010 започна със загуба дебютното си участие в Шампионската лига. Като домакини в зала "Младост" в Бургас момчетата на треньора Найден Найденов отстъпиха на германския гранд ВфБ Фридрихсхафен с 1:3 гейма (19:25, 19:25, 28:26, 18:25) в първия мач от III квалификационен кръг на най-престижния европейски клубен турнир пред близо 1200 зрители.
Реваншът е в неделя от 17.00 ч. б.вр. във Фридрихсхафен. Воденият от известния белгийски наставник Витал Хейнен германски тим трябва да спечели само 2 гейма, за да се класира за груповата фаза на ШЛ. Бургазлии пък трябва да направят истинско чудо и да бият с 3:0 или 3:1, за да стигнат поне до "златен" гейм.
Гостите от Фридрихсхафен, които бяха сочени за фаворити в мача, диктуваха напълно играта в първите 2 гейма и ги спечелиха с по 25:19. Бургазлии, които градят суперотбор с участието на 4-ма национали, показаха характер и успяха да се върнат в срещата. Те измъкнаха третата част с 28:26 най-вече благодарение на новото попълнение на тима - украинския диагонал Олександър Стаценко, и на Валентин Братоев. В четвъртия гейм Нефтохимик отново тръгна добре, но не успя да запази преднината си и отстъпи на германците с 25:18, а с това и мача с 3:1.
Най-полезен за Нефтохимик стана Стаценко, който направи своя дебют, с 19 точки (1 блок и 50% ефективност в атака). Валентин Братоев добави 15 т. (1 блок, 2 аса), а близнакът му и разпределител Георги записа 5 т. По 2 блока за гостите реализираха Даниел Малеша и общо 17 т., Давид Зосенхаймер 14 и гръцкият национал Атанасиос Протопсалтис, също с 14.
"Не ни достигна опит и увереност, каквито имаше другият отбор. Те са изградили манталитет на победители с опита, който имат. Ние показахме характер, но не си повярвахме, че можем да пратим мача в тайбрек. Повечето ни състезатели не са играли такива мачове и за тях това бе нещо ново. Не става само с по един такъв мач на година, затова се стараем да играем максимално много. Съвсем нормално е да загубим от такъв отбор, виждате колко малко грешки допуснаха те. За реванша трябва да подобрим сервиса си и да намалим непредизвиканите грешки. Трябва да бъдем по-спокойни, за да имаме някакви шансове. Надявам се на реванша в неделя да бъдем по-уверени", коментира Найденов.
Белгийският му колега Витал Хайнен отбеляза: "Във волейбола някой трябва да загуби. Мисля, че голямата разлика дойде от нашия сервис, който бе много по-добър от този на съперника. Много важно за нас бе да спечелим поне 2 гейма. В третия гейм Нефтохимик започна да напада много добре, но съм доволен от резултата. В много по-добра позиция сме преди реванша, на който трябва да спечелим само 2 гейма. Искаме да покажем в него още по-добра игра. Целта ни през този сезон е да станем шампиони на Германия, но се надявам да се представим максимално добре и в Шампионската лига."



Украинецът Олександър Стаценко (вляво) забива през единичната блокада на Фридрихсхафен при загубата на Нефтохимик с 1:3 гейма в Бургас
Снимка cev.lu

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ