19 Април 2024петък05:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вотът на недоверие ще еслед приемането на бюджета

Обсъждат се четири теми за оставка на кабинета "Борисов 3"

/ брой: 220

автор:Юлия Кулинска

visibility 31

Парламентарната група "БСП за България", подкрепена от ДПС, ще внесе вот на недоверие към кабинета след окончателното приемане на бюджета за догодина. Това стана ясно вчера след консултации в парламента между представители на двете партии. По всяка вероятност бюджетът, който вече се обсъжда в пленарната зала, ще бъде гласуван в последните работни дни преди коледната ваканция на депутатите. Това означава, че вотът на недоверие ще бъде внесен в началото на новата година.
"И БСП, и ДПС имат решения на своите органи на най-високо ниво, че водената от този кабинет политика е вредна и опасна за страната. Депутатите от двете партии са упълномощени да ползват всички демократични парламентарни средства за свалянето на правителството от власт", заяви зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Жельо Бойчев. Той подчерта, че при разговорите е изразено съгласие, че вот на недоверие заслужава всяка сфера от дейността на кабинета "Борисов 3". Искането на оставка за цялостна политика ще даде възможност на правителството в следващите 6 месеца да не бъде атакувано и да не бъде ползван този най-силен инструмент на опозицията, обясни Бойчев.
"Предложихме да бъде поискан вот на недоверие за несправянето в борбата с корупцията. Той обаче може да бъде насочен и към сферата на националната сигурност, здравеопазването и демографската политика", отбеляза Бойчев. Той обясни, че левицата е наясно, че гласовете, които има в зала, не стигат вотът да бъде успешен. Ще търсим широка подкрепа и в парламента, и в обществото, за да спечелим, да постигнем целта и да свалим правителството на Борисов, изтъкна Бойчев. Днес социалистите ще разговарят с ПГ "Воля".
 Депутатът от ДПС Йордан Цонев припомни, че парламентарната им група е получила задача от Централния съвет на партията да демонтира кабинета "Борисов 3", защото е вреден за страната. "Приехме инициативата на БСП да участваме в консултации за вота. Обединили сме се, че е удачно веднага след приключване на бюджетната процедура да започне вотът на недоверие", каза той. По думите на Цонев ДПС приема първата тема за провал в борбата с корупцията. "Ние също смятаме, че е така. Не се притесняваме да дискутираме тази тема. Отбелязахме пред колегите, че темата за борбата с корупцията съществува във всички останали теми, по които можем да имаме вот на недоверие", уточни Цонев. Той съобщи, че по време на срещата са били обсъдени, освен темата за корупцията, провалите на правителството в областта на националната сигурност, в демографската политика и в здравеопазването. По думите на Цонев през следващата седмица ръководствата на партиите ще решат по коя от четирите теми ще бъде вотът на недоверие.



БСП и ДПС постигнаха съгласие за внасянето на вот на недоверие
снимка Емилия Костадинова
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ