Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Оръжие

Япония показа "Ронин"

Дума

9. Ноември 2017 , брой: 220   81   0На започналото в началото на седмица в Банкок, Тайланд, изложение "Отбрана и сигурност 2017" японската компания Devtac показа нов модел балистична маска-шлем наречена "Ронин", съобщи сайтът armirecognition.com.
Тактическият шлем издържа попадения от пистолетни куршуми калибър 44 Магнум. Маската-шлем е направена от кевларови панели с полимерно покритие. "Ронин" се състои от две части - лицева част и шлем. Те се съединяват с помощта на мощен магнит с най-висока степен на намагнетяване. При нужда върху "Ронин" може да се монтират различни прибори. Стъклата на "Ронин" са от поликарбонат и могат да се свалят. По думите на създателите те са разположени под такъв начин, че дават възможност за обзор на 160 градуса. Предвидена е защита от запотяване, която представлява миниатюрна система от въздуховоди и вентилатори, осигуряващи пълна вентилация. От Devac наричат своето творение първия напълно закрит балистичен шлем. "Ронин" вече бил на изпитания в няколко подразделения на различни специални части, включително и в американските СУАТ.

Балистическият шлем "Ронин"
Снимка armyrecognation.com

 

 

Оръжие

  • Руският бомбардировач ще получи ново електронно оборудване, двигатели и крилати ракети
    23. Ноември 2017 230
    20
    0

    Руският свръхзвуков бомбардировач със среден обсег Ту-22М3 ще бъде кардинално модернизиран, съобщи в края на миналата седмица ТАСС. Агенцията съобщава, че модернизирането на намиращите се в строя бомбардировачи ще започне от следващата година, а новата модификация ще се нарича Ту-22М3М. В момента, по различни данни, ВВС и ВМФ на Русия имат общо около...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"