Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Оръжие

Турция ще прави свой боен вертолет

Дума

9. Ноември 2017 , брой: 220   80   0Турската компания "Тюркиш аероспейс индъстриз" (ТАИ) е започнала работа по създаването на щурмови хеликоптер под името АТАК 2, съобщи сайтът warpost.ru. Към момента ТАИ вече произвежда щурмови вертолети под името Т129, които са лицензионно копие на италианската машина "Аугуста-Уестланд" 129 "Мангуста", разработена още през 80-те години на XX век.
От ТАИ казват, че новата машина ще бъде по-голяма и по-тежка от "Мангуста"-та, ще има маса от 6 тона, високо ниво на брониране и ще може да носи както артилерийско, така и ракетно-бомбено въоръжение. За да намалят стойността на разработката, от ТАИ планират да използват опита, който имат при проектирането на машината Т625. Този многоцелеви 10-тонен вертолет е предвиден да носи до 20 души десант. Макар той да се различава от АТАК 2 двете машини ще се разработват паралелно и ще имат сходни и взаимозаменяеми части.

Компютърен модел на вертолета АТАК 2
Снимка tai.com.tr

 

 

Оръжие

  • Руският бомбардировач ще получи ново електронно оборудване, двигатели и крилати ракети
    23. Ноември 2017 230
    20
    0

    Руският свръхзвуков бомбардировач със среден обсег Ту-22М3 ще бъде кардинално модернизиран, съобщи в края на миналата седмица ТАСС. Агенцията съобщава, че модернизирането на намиращите се в строя бомбардировачи ще започне от следващата година, а новата модификация ще се нарича Ту-22М3М. В момента, по различни данни, ВВС и ВМФ на Русия имат общо около...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"