28 Март 2024четвъртък21:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 220

автор:Дума

visibility 21

EС създава „акумулаторен Airbus”
Брюксел иска да противопостави на конкуренцията от Азия и САЩ обединен европейски производител на акумулатори, създаден по модела на самолетостроителната компания Airbus. „Не съм склонен да отстъпвам на конкурентите този привлекателен пазар”, заявява зам.-председателят на ЕК по въпросите на енергийния съюз Марош Шефчович. Той изтъква прогнозата, според която годишният обем на пазара на акумулатори за електромобили през 2025 г. ще бъде от порядъка на 250 млрд. евро, а производството им ще създаде 4-5 млн. нови работни места. Затова сега в Брюксел се подготвя „индустриална стратегия” за създаване на европейско обединение за производство на акумулаторни батерии. Конкретният план трябва да е готов до февруари 2018 г.


Борис Джонсън ще лобира за Иран в САЩ

САЩ трябва да разберат важността на иранското ядрено споразумение за осигуряването на глобална сигурност. Това заяви британският външен министър Борис Джонсън, преди да отлети за Вашингтон, където ще се срещне с председателя на Камарата на представителите Пол Райън и други висши представители на Конгреса на САЩ. "Иранската ядрена сделка направи света по-безопасен, така че е наложително международната общност да бъде част от тази сделка. Тя работи и до днес под формата на отказ от 95% от резервите на обогатен уран в Иран”, посочи той.


Затвориха всички училища в Делхи заради смог

Властите в индийската столица съобщиха, че затварят всички училища, след като нивата на замърсяване на въздуха скочиха и предизвикаха опасения за общественото здраве. „Предвид влошеното качество на въздуха в Делхи, здравето на децата не може да бъде излагано на риск. Наредихме затварянето на всички училища в Делхи до неделя”, написа в туитър Маниш Сисодиа – зам. главен министър на Делхи.

 


Германски сапьор позира до неизбухнала бомба от ВСВ, открита в град Потсдам, близо до Берлин. Тя бе обезвредена вчера, а заради нея над 10 000 души от околността бяха евакуирани.
БГНЕС



Бежанци от Сирия организираха протест пред германското посолство в Атина. Според тях Берлин отказва да ги събере с роднините им, които вече са там, макар документите им да са обработени и одобрени.
БГНЕС



Президентът на Виетнам Тран Дай Куанг произнася реч по време на откриването на срещата "Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество", която се провежда в страната. Очаква се в рамките на форума да бъде проведена и среща между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп
БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ