25 Април 2024четвъртък02:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Година след победата на Тръмп демократите печелят избори

Ню Йорк отново избра Бил де Блазио

/ брой: 220

автор:Дума

visibility 17

Нюйоркският кмет, демократът Бил де Блазио спечели втори мандат с 66 процента от гласовете на изборите във вторник. Това показват неофициалните резултати от избирателната комисия на града, цитирани от ДПА.
При преброени 93 процента от гласовете основната му съперничка, републиканката Никол Малиотакис, получи едва 28 процента.
Победата на 56-годишния Бил де Блазио бе очаквана. Но Де Блазио е първият демократ, който е преизбран за кмет на Ню Йорк от Ед Кох преди 32 г., въпреки че демократите в града са 6 към 1 спрямо републиканците. Де Блазио е 109-ият кмет на мегаполиса.
Пред привърженици, които празнуваха победата му на парти в музея Бруклин, кметът се зарече да направи Ню Йорк "най-справедливия град" в Америка, обещавайки да увеличи инвестициите в детски ясли и достъпни жилища, да оборудва с камери всички полицаи и да се пребори за повече пари за подобряване на метрото. Той отново призова за нов данък за богатите с цел събиране на средства за оправяне на проблемната транспортна система.
"Видяхте някои важни промени през последните четири години, но още нищо не сте видели", написа кметът в туитър, празнувайки преизбирането си.
По думите му вотът в Ню Йорк - една от неколкото изборни победи за Демократическата партия на местните избори в цялата страна, е изпратил послание към Белия дом.
"Не можеш да посягаш на ценностите на Ню Йорк и да побеждаваш, г-н президент. Ако се обърнеш срещу ценностите на своя роден град, твоят роден град ще отвърне на удара", каза Де Блазио, обръщайки се към родения в Ню Йорк Доналд Тръмп.
На местните избори в САЩ демократите взеха още две важни победи - в щатите Вирджиния и Ню Джърси, предадоха Си Ен Ен и Ен Би Си.
Най-големият успех бе изборът на Ралф Нортъм за губернатор на Вирджиния. Нортъм изпревари с близо 9 процентни пункта подкрепяния от Тръмп Ед Гилеспи с гласовете на либерали и умерени от щата, който отхвърли президента и през 2016 година. Разликата в подкрепата за двамата кандидати е най-голямата от десетилетия.
Демократите спечелиха две други щатски изборни длъжности във Вирджиния и увеличиха властта си в местния конгрес; взеха и оспорвано кметско място в Ню Хемпшър. А демократът Филип Мърфи измести републиканеца Крис Кристи от губернаторската длъжност в Ню Джърси. В Ню Джърси демократите също имаха преднина от самото начало. Техният кандидат Филип Мърфи е бивш посланик в Германия, а кампанията му се основаваше на борбата срещу Тръмп и Кристи, който е спорна фигура в щата.
Догодина САЩ ще проведат и ключови национални избори - всички 435 места в Камарата на представителите и 33 от 100-те в Сената ще бъдат обект на вота. Сега републиканците контролират и двете камари на Конгреса.

 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ