26 Април 2024петък20:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Приеха Стоичков в залата на славата

Забраниха на Камата да присъства на церемонията в Пачука

/ брой: 220

автор:Дума

visibility 30

Христо Стоичков бе приет в Залата на славата на ФИФА в мексиканския град Пачука. Противно на очакванията носителят на "Златната топка" за 1994 г. стана една от международните звезди, които бяха въведени чак тази година. До последно се спекулираше, че Камата ще бъде пренебрегнат заради обтегнатите отношения между местния футболен тим и телевизията, в която работи в САЩ. Собственик на клуба Пачука е известната телевизия "Ацтека", а Ицо вече 3 години работи в спортния канал "Унивижън", който е част от конкурентния консорциум "Телевиса". Затова работодателите на един от най-известните българи го спряха да присъства на церемонията. Все пак Модерният ляв се включи с видео обръщение и се извини на мексиканците за отбелязания гол при отстраняването на "ацтеките" на 1/8-финалите на Мондиала в САЩ 1994.
"Това е огромна гордост за мен, за моите приятели, за моето семейство, за треньорите ми, които имаха доверие в мен, че мога да играя футбол. Извинявам се за гола ми на Световното в Америка. Поздравявам всички, които бяха приети в Залата на славата. Те са едни от най-добрите в света", каза Стоичков в обръщението. В Залата на славата бяха приети 11 легенди, сред които и бившият съотборник на Камата в Барселона - Пеп Гуардиола, мексиканците Алберто Гарсия Аспе, Карлос Микол и Рамон Рамирес, трикратният носител на Копа Америка с Уругвай Енцо Франческоли и световният шампион с Аржентина Хорхе Валдано, легендата на Реал М Франсиско Хенто и мексиканците Гийермо Сапулведа и Игнасио Калдерон от Чивас Гуадалахара. При жените единствената  отличена бе германката Бригит Принц. Сред имената в Залата на славата са покойните Йохан Кройф и Ференц Пушкаш, както и Диего Марадона, Мишел Платини, Зинедин Зидан, Еузебио и др.
Решението на "Унивижън" да не допусне Стоичков се дължи на факта, че ФК Пачука е един от трите, които са в открита война с въпросната телевизия. Отборът се смята за ощетен от разпределението на средствата от тв правата, като се разбунтува срещу решение на "Унивижън" да насрочи техен мач за Купата на Мексико само часове след важна битка в една от континенталните надпревари.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ