28 Март 2024четвъртък20:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

5 клуба на протест срещу "аквариума" в Разград

/ брой: 220

автор:Дума

visibility 23

Пет елитни клуба излязоха с обща декларация срещу обособената част от сектора за гости на стадион "Лудогорец Арена", известна сред феновете като "Аквариума". В сайта на ЦСКА-Сф бе публикувана протестна позиция и от името на Берое, Етър, Ботев Пд и Локо Пд, но по-късно пловдивските отбори отрекоха да са се подписвали под нея.
"Вече втора година привържениците на гостуващите отбори на стадион "Лудогорец Арена" в Разград са подложени на изключителен произвол от страна на ръководството на ПФК Лудогорец 1945 ЕАД.
Противно на всякакви утвърдени норми, както и на международни конвенции, по които Република България е страна, в зоната за привърженици на гостуващи отбори бе изграден така нареченият "Аквариум", който се състои от масивни метални решетки и шумоизолиращо стъкло. "Аквариумът" освен че е неудобен за привържениците, също така и затруднява максимално подкрепянето на техния тим. Също така при лоши метеорологични условия използваното стъкло се запотява, което пък прави невъзможно дори гледането на самата футболна среща. Припомняме, че това "съоръжение" бе изградено след активни протести на фенове на различни отбори от цялата страна срещу стария сектор за гости, който бе ограден с масивни метални огради и приличаше на концентрационен лагер от периода на Втората световна война.
От всичките 29 професионални футболни клуба в България единствено ПФК Лугодорец 1945 предприема такива драконовски мерки спрямо привържениците на футболната игра и се опитва да обезсмисли самото посещение на футболните срещи в Разград. Единственият подобен случай е секторът за гости в Русе, където и в момента е опъната преградна мрежа, която създава сериозни рискове за феновете в случай на необходимост от бързо излизане от стадиона.
Искаме да напомним, че футболът е спорт именно за хората и че без привържениците той в никакъв случай не би бил социалният феномен, който ние всички познаваме и обичаме. Ръководството на ПФК Лудогорец 1945 ЕАД нееднократно e обяснявало, че "Аквариумът" е изграден заради поведението на гостуващите привърженици на стадион "Лудогорец Арена". В нито един момент обаче не чухме обяснение защо нито един друг професионален футболен клуб в Първа или Втора лига до момента не се е оплакал от нещо подобно. Това със сигурност значи, че проблемите не идват от феновете и отново се прави опит да се отклони вниманието на обществото в грешната посока.
Във връзка с гореизложеното ви призоваваме за незабавни мерки за отстраняването на "Аквариума" на ст. "Лудогорец Арена" и създаването на нормални условия за привържениците на гостуващите отбори в мачовете от календара на Първа професионална лига и Купата на България. Както е известно, УЕФА вече определи този сектор за негоден за нормално наблюдаване на футболни срещи и задължи ПФК Лудогорец 1945 ЕАД да допуска привържениците на гостуващите отбори за срещите от Лига Европа в другите зони на стадиона. Българските привърженици на футбола не са втора ръка граждани, не са и втора ръка фенове!"
Протестът е публикуван на сайта на ЦСКА-Сф и е подкрепен от Берое, Етър, Ботев Пд и Локо Пд.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ