29 Март 2024петък16:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо с Надал и в Лондон

Димитров ще играе още с Доминик Тийм и Давид Гофен в група "Пийт Сампрас" на заключителния "Мастърс"

/ брой: 220

автор:Дума

visibility 333

Григор Димитров отново се изпречи на пътя на световния №1 в тениса Рафаел Надал. Двамата се паднаха в група "Пийт Сампрас", на заключителния "Мастърс" турнир на осемте най-добри за сезона в Лондон. Българинът, който от понеделник се изкачи на рекордното шесто място в света, ще се бори за продължаване на 1/2-финалите още с Доминик Тийм (Ав, №4) и с Давид Гофен (Бел, №8). Само за участието си в британската столица най-добрият ни тенисист ще заслужи $191 000, а всяка победа в зала "О2" ще му носи по още толкова от наградния фонд, който е $8 000 000. За всеки успех в групата Димитров ще прибавя по 200 т., а за класиране на финал още 400, като шампионът ще заслужи нови 500 т. и общо $2 549 000. Така пред хасковлията се открива невероятен шанс да пробие в топ 4.
Досега през сезона Гришо игра 3 пъти с Матадора, като загуби всичките мачове, но след доста оспорвани битки. Общо в кариерата си той е играл 11 пъти с левичаря от Манакор и е спечелил само 1 мач. Срещу Тийм хасковлията има 1 победа и 2 загуби, като успехът му е през януари в Бризбейн с 2:1 сета, когато спечели и първа титла през годината. Гофен пък е единственият в групата, срещу когото българинът е с положителен баланс. Гришо има 3 победи от 4 двубоя. Този сезон двамата играха 3 пъти, включително и на финала в София, където българинът спечели втората си титла със 7:5, 6:4.
Групата "Пийт Сампрас" е сравнително лесна за Димитров, понеже Тийм е в лоша форма, а твърдите кортове на закрито, каквато е и настилката в Лондон, определено не са сред предпочитаните от него. Гофен пък допреди няколко месеца лекуваше контузия, а на този етап не се знае дали Надал въобще ще участва. Испанецът е със силни болки в дясното подколянно сухожилие. Тази травма не е нова за него и се възобнови миналата седмица преди 1/4-финалите на "Мастърс"-а в Париж, и дори го отказа да продължи участието си в зала "Берси".
Ако Рафа се откаже, мястото му ще заеме сънародникът му и първа резерва в турнира Пабло Кареньо-Буста (№10). "Знам, че Рафа страдаше от контузия в коляното в Париж и Шанхай. Контузията е хронична. Надал е мой голям приятел, който имаше прекрасен сезон, бих искал да го видя да играе на това събитие", обяви Буста. За 1/2-финалите се класират първите двама от групите. В другата, носеща името на Борис Бекер, се паднаха Роджър Федерер (Швейц, №2), Александър Зверев (Гер, №3), Марин Чилич (Хърв, №5) и Джак Сок (САЩ, №9). Жребият се тегли именно от Бекер, който се забави с един час за церемонията, тъй като бе попаднал в затворено заради катастрофа трасе и не успя да стигне навреме. Турнирът започва в неделя, а Гришо ще играе в понеделник от 16.00 часа с Тийм.



Легендата Борис Бекер тегли жребия за групите в Лондон на фона на купата за шампиона в турнира


 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ