19 Април 2024петък16:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Марица падна с 2:3 гейма от Енисей в Пловдив след обрат

/ брой: 220

автор:Дума

visibility 81

Шампионките от Марица допуснаха пълен обрат и загубиха с 2:3 гейма (25:21, 25:18, 22:25, 20:25, 14:16) в Пловдив от руския гранд Енисей Красноярск в първата квалификация за волейболната Шампионска лига за жени. Невероятната драма се разигра пред над 1600 зрители в зала "Колодрума", а битката продължи повече от 130 минути. Момичетата на треньора Иван Петков загубиха първите 2 разигравания в мача, но се окопитиха и влязоха в ритъм. Със страхотна серия от 6 поредни точки при сервиси на съпругата му Таня Събкова - Петкова, пловдивчанки поведоха с 11:6 и с впечатляваща игра в защита и на блокада не изпуснаха контрола до края на гейма. Маричанки влязоха силно във втората част и поведоха с 6:2, но допуснаха да бъдат застигнати и едва в края на гейма с мощен щурм и 4 поредни точки с Кремена Каменова на сервис и Нася Димитрова с безпощадни атаки с категорично 25:18 удвоиха аванса си.
Рускините се сепнаха и след много силна игра на капитанката Мария Фролова, държаха инициативата през по-голямата част от третия гейм. Марица обаче успя на 2 пъти да поведе и при 21:19 вдъхна надежда у публиката за чиста победа. Рускините обаче отговориха със серия от 4 т. и взеха гейма с 25:22. Успехът ги вдъхнови и с добри атаки и отлични прояви в защита те наложиха още по-сериозно надмощие в четвъртия гейм и изравниха след успешна атака на Евгения Шчеглова.
За да е пълна драмата в зала "Колодрума", и тайбрекът бе много равностоен и пълен с догонвания в резултата. Късметът също изигра своята голяма роля и от двете страни на мрежата. Марица поведе с 12:11, но Енисей достигна до мачбол при 14:12. Домакините успяха да спасят 2 топки, но при третия капитулираха с 14:16.
Мария Фролова стана топреализатор на мача с 22 т. за гостенките, а с по 21 т. за Марица се отличиха Кремена Каменова и Нася Димитрова, която записа и 5 блока, колкото и Екатерина Ефимова за Енисей.
Реваншът в зала "Арена Север" в Красноярск е в събота от 12.00 ч. бълг. вр. Енисей се нуждае от каква да е победа, за да продължи в групите на Шампионската лига. Марица ще бъде краен победител при победа с 3:0 или 3:1, а ако спечели с 3:2, двубоят ще се реши в златен гейм. При отпадане пловдивчанки ще продължат във втория по престиж турнир - за Купата на CEV.



Екатерина Ефимова забива през двойна блокада на Марица при победата с 3:2 гейма на Енисей в Пловдив
Снимка cev.lu

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 288

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 264

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 278

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ