20 Април 2024събота10:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цацаров, събуди се!

/ брой: 219

автор:Валентин Георгиев

visibility 1424

Лютви Местан, лидер на залязващата етническа партия ДОСТ, продължава да се подиграва с България и нейните граждани, а блокираната ни система на криворазбрана демокрация така и не е в състояние да му потърси сметка. Медиите, разбира се, носят немалка вина за този скандален спектакъл, на който всички ставаме неволни свидетели. Ето и вчера една от големите телевизии отново му даде ефир, за да словоблудства и да буни духовете с провокативните си тези за признаване на турско малцинство.
Форуми и социални мрежи гъмжат от възмущение и гневни коментари. Призивите на хората за правосъдие обаче остават глас в пустиня. Не помагат и публичните декларации, и изявления на ВМРО и Каракачанов прокуратурата да се задейства и да го подведе под наказателна отговорност. Цацаров и обкръжението му са се покрили като мишки и пасивно съзерцават, вместо да приложат закона. Защото, ако имаше истинска прокуратура в България, Местан трябваше отдавна да е осъден на поне 20 години затвор за антибългарска дейност! И това трябваше да се случи още преди изборите, когато се разбра, че партията му е финансирана от съседна Турция.
Очевидно днес Анкара е врътнала "кранчето", след като се видя, че ДОСТ няма влияние сред българските мюсюлмани. Но това не пречи на Местан да прави опити за собствената си реанимация с нови провокации към националната ни сигурност. Нека господинът, който толкова претендира, че е етнически турчин с нарушени права, да обясни как така прави етническа партия в България, след като по Конституция такива са забранени. А има ли признато в Турция българско етническо малцинство? Въпросите обаче увисват, когато нямаме правораздаване. Защото не е достатъчно Цацаров да констатира как у нас имало "почва за радикален ислям" и как от чужбина финансирали духовни ислямистки училища. Това всички го виждаме. Проблемът явно е другаде. А поговорката, че не е луд този, който яде зелника, а който му го дава, си е болезнено вярна.   
 
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ