18 Април 2024четвъртък10:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вехне цветът ни...

/ брой: 218

автор:Ева Костова

visibility 1353

330 хиляди българи в трудоспособна възраст нито учат, нито работят. Това не е добър атестат за една държава. Особено за нашата, обрулена от всякакви ветрове на промяната, страна на ЕС. Това означава, че схемата мотивация-демотивация е тотално сбъркана. И удря най-вече хора между 18 и 29 години - цвета на нацията. Който вехне, преди да даде плод и да стигне "попрището жизнено в средата". Ако работещите у нас са някъде към 3 милиона, тези десет процента са изпадналите по пътя млади, здрави и прави българи, които или намират начин да не умрат от глад, или бойкотират сегашната държава с нейната липса на държавност и усет за собственото й оцеляване.
Не всички са на социално подпомагане, разчитат на заплатата на родител или на пенсията на баба и дядо. През това време не разчитат и на бюрата по труда, защото оттам им предлагат места, които не са "атрактивни". Тоест, нито те бягат, нито някой ги гони и времето си минава във взаимни обвинения. За пазара на труда примерно, който си кара агале-агале, пък безработицата пада. Пада, но и заетостта не се изправя кой знае колко. Заплатите - колкото за работещи бедни, по-добре да си седиш поне вкъщи. Нямало добре обучени професионалисти. Ами, ако са семейни, младите отлагат ученето и квалификацията за други времена, примерно докато детето порасне, защото и за детските заведения трябват пари. През това време трудовите навици, ако ги е имало, съвсем закърняват. А пък и на село не размитат за такива кадри, които често пълнят местната кръчма и от време на време подхващат някоя дребна работа за дребни пари. Едно време държавата наказваше т.нар. тунеядци, помните ли тази дума? Не можеше да не работиш, защото навсякъде имаше работа. А сега защо може?
Кой днес в тази държава ще се наеме да обърне схемата мотивация-демотивация в правилната посока? Докато не всичко още е загубено...

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 748

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 707

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 642

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 737

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 838

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 757

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 691

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 679

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 834

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 744

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 756

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 749

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ