28 Март 2024четвъртък17:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Седмицата на бащата завладява България

/ брой: 218

автор:Дума

visibility 536

За пети пореден път Седмицата на бащата завладява България. Из цялата страна до 12 ноември деца и родители ще могат да прекарат качествено време заедно. Целта на инициативата е да напомни, че бащите и другите значими за малчуганите мъже създават част от вселената за отрочетата си, допълнена, разбира се, от техните майки.
Бащата у нас е глава на семейството, често възприеман като родителя, който е "по по-сериозните работи", дисциплината, наказанията... Казват, че истинският мъж знае как да бъде баща. Но никой не е "програмиран" да го прави без грешки. И непрекъснато се учи: от своите родители, дядовци и баби, от другите важни мъже в живота си и най-вече - от децата. Защото именно във времето, когато бащите са заедно с малките, могат да разберат колко важни са за техните детски крачки през живота, и колко важни са децата за пътя на бащите и мъжете - път, по който всеки мъж има шанса да открие, че малкото дете е личност и най-голямата сила на мъжете е в това да ги подкрепят по техния път.
Апелът на Национална кампания "Да бъдеш Баща" към българските мъже е да научат децата как и кога да използват силата си, но и как да се учат да се предпазват и самите те да бъдат силни, без да прилагат насилие.
Инициативата води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето. "Да бъдеш Баща" е част от световната кампания MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 263

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 286

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ